Over Ons


In 1999 waren het enkele spelers van Dream Team die vonden dat ook op zondag aan de conditie gewerkt kon worden. Ze beslisten om op zondagochtend ritjes te maken met de mountainbike. Alles werd recreatief opgevat, samen uit, samen thuis was het motto.


Toen in 2006 de voetbalploeg werd opgedoekt, werd het plan opgevat om ons volledig op het wielertoerisme te storten. Het eerste jaar was het proberen wat nieuwe leden te zoeken en we schakelden ook over van het mountainbike naar de weg. Onze ploegnaam werd na vele vergaderingen vastgelegd, WTC De Trudy's was geboren.


In 2008 werd dan ook voor het eerst op zoek gegaan naar sponsors en begonnen we deel te nemen aan toertochten. Het aantal leden steeg naar een 10-tal.


In 2011 werd dan nog een stap verder gegaan, het ledenaantal stijgde nog, wat ons op een 20-tal leden brengt tot op heden. Ook werden de vriendschapsbanden met Veloclub Oggiono officieel vastgelegd met een verbroedering tussen de twee clubs. Onze clubnaam werd dan ook nog aangepast aan de Europese normen, voortaan is het De Trudy's Cycling Team.