De Trudy's Cycling Team

02/05/2009: Ter RijstrouteAfstand: 95 km

Gemiddelde: 25 km/h


Om 13.05 uur stonden 3 Trudy's (Burre, Beirisj en Lievisj) vertrekkensklaar voor de zaterdagrit. Chatte had gekozen voor de klassieker "Grinta" in Doornik.


Na enig overleg besloten we om een tocht te maken doorheen het Pajottenland. Gekomen in Herne had Burre het idee om de "Ter Rijstroute" te rijden (Beirisj wist dat natuurlijk nog niet : later meer). Deze rit vertrok in Herne en leidde ons via mooie en rustige weggetjes doorheen het Pajottenland. Wat me wel opvalde, was dat den Burre uitzonderlijk een klein verzet draaide. (Was dat nu uit schrik of speelde de darmperikelen een rol ?) Zoals ik al zei, wist den Beirisj niet dat we een route aan het volgen waren en ja, dan kunnen er misverstanden ontstaan. Op een gegeven moment stond er een pijltje dat we links af moesten en voor ne keer dat den den beirisj op kop reed, draaide hij rechtaf. Voor 1 keer hadden den Burre en Lievisj de wegwijzer wel zien staan. Gelukkig zijn er geen accidenten gebeurd en van dan af wist den Beirisj ook dat we de Ter Rijstroute aan het volgen waren. Teruggekomen in Galmaarden werd er besloten om rechtstreeks naar Geraardsbergen te fietsen daar onze Flecha (Burre) terug last had van opkomende krampkes. Zo hebben we via de Heuvelstraat in Moerbeke en de beklimming van de Schillebeekstraat onze Burre bij hem thuis veilig en wel afgezet en zo kon hij direct op zijn doos met Buscopan springen en binnenslikken. Toch haalde hij nog 79 km en dit toch aan een gemiddelde van 25 km/h.


Ondertussen was het 15.45 uur geworden en den Beirisj en ikzelf voelde ons nog redelijk goed en zo besloten we om nog een lus te maken via de Baronie van Boelare naar Idegem en Zandergen. Daar namen we dan de gebruikelijk weg terug via Grimminge en Onderzele en dit wel aan een tempo van constant 36 à 37 per uur. Aan het voetbalplein van Onkerzele was voor mij en den Beirisj ook het beste eraf (complete verzuring van de benen). Met 95 km op den teller heb ik dan ook den Beirisj veilig en wel afgezet bij hem thuis (en dit zonder het lokaal binnen te rijden : steirk !!).


Ikzelf heb dan nog een 10-tal km losgereden langs Goeferdinge (controle van den bouw in de Gemeentestraat) en zo bereikte ik na 105 km ook de thuishaven in de Gaverstraat.


Samengevat kan ik wel zeggen dat het een mooi en selectief parcours was. Zeker een aanrader ! Een goede recuperatie gewenst aan alle zaterdagrijders. Tot volgende week.Terug