De Trudy's Cycling Team

03/05/2009: NinoveAfstand: 60 km

Gemiddelde: 24 km/h


Voor deze zondagrit waren er 6 Trudy's paraat. Het weer was weer niet echt wat men van een zondagochtend verwacht begin mei. We kregen opnieuw wat regendruppels te verwerken. Er werd besloten om een gedeelte van de Bianchirit van Ninove te volgen.


In de rit zat er de beklimming van de Pollareberg, waar de traditie gerespecteerd werd en den Burre alle remmen losliet en naar boven vlamde. Een paar Trudykes had voor de aankomst in de Presse nog een verrassing in petto; voor die er aankwam, was er nog de licht oplopende klim van Beauraing in Deux-Acren. Chatte nam in het centrum de leiding en zette onder een verschroeiend tempo de anderen af aan de voet van Beauraing. Daar spatte het groepje Trudy's volledig uit elkaar. Boven op de Hoge Buizemont wachtten we elkaar op en Chatte zette zich daar opnieuw op kop om de anderen naar de verrassing te leiden, namelijk de beklimming van "onze " Muur.


In de pachterstraat was er nog wat gemekker van een enkele Trudy, dat de Muur te nat zou liggen, maar er was geen ontkomen meer aan. We draaiden rechts op en Burre had ook nog een verrassing, hij ging hem oprijden op het buitenblad, ter hoogte van de trappen, moest hij schakelen en de ketting viel naast de tandwielen, gevolg voet aan de grond en weg de roem om als eerste boven te komen.


Ook hier werd de traditie in ere gehouden, de Lievens kwam als eerste boven (wa wilde hij reed hier ooit honderden rondjes criterium), alle anderen (Kim,Beirens,Flamez,Chatte en Burre) hadden ook weinig problemen met de kasseibult. Toen we de kapelmuur overreden, vond den dienen van hierboven het nodig om zijn kraantje nog eens open te zetten. Gelukkig was het nog maar een korte afdaling naar de Presse toe.Terug