De Trudy's Cycling Team

10/05/2009: EllezellesWe waren op een zonnige moederdag, met 8 Trudy's. We besloten om tochtje te maken tot Lahamaide en daar een stuk van het parcours van de grinta te volgen.


Via de Groteweg in Overboelaere ging het richting Lessen, van daaruit namen we de route de Frasnes, de beklimming naar het bos lieten we liggen en in plaatse daarvan gingen we rechtsaf richting Ellezelles. In Ellezelles namen we de plaatselijke beklimming, deze verlieten we na de dubbele bocht en vervolgden onze weg linksop, richting Kanarieberg. Op de top in Ellezelles moesten we eventjes wachten op de nogal dik aangekleedde(hij verwachtte nog vriestemperaturen blijkbaar ) Kim Vdh, deze had eventjes daarvoor het tempo opgetrokken, maar op de klim ondervond hij dat de conditie nog niet op peil staat.


We twijfelden eventjes om de Kanarieberg te doen, maar beter de korte pijn é Iedereen ging vrij vlotjes naar boven, behalve Kim Vdh, die kwam daar pas echt de man met hamer tegen. Hij moest eventjes voet aan de grond zeten, zette de rits van zijn winterjasje open, en klauterde verder naar boven. Na een vijftal minuten wachten op de top, kwam daar een allekleurenuitslaande Trudy bovengekropen.


Via Louise-Marie ging het richting Flobecq waar we nog de beklimming van de Hurdumont meenamen, en ook daar reed de Kim het snot uit zijn neus om toch maar deftig boven te raken. Lievens nam hem op sleeptouw en zo kon hij weer aansluiten bij de groep. In Everbeek kreeg Lievens nog af te rekenen met een lekke band. Daarna ging het aan strak tempo richting Presse, Jurgen, die ook nog niet te veel km's op de teller heeft, kreeg het heel moeilijk om het wiel te houden en moest de rol dan ook lossen. Kim had ondertussen zijn fiets in Everbeek geruild voor de wagen. In ons lokaal werd duidelijk dat er een paar Trudy's tot op de bodem gegaan waren.Terug