De Trudy's Cycling Team

16/05/2009: Omloop 3 provinciesAfstand: 107 km

Gemiddelde: 24,5 km/h


Voor onze zaterdagrit, hadden we voor de Omloop van de 3 provincies gekozen. De start was voorzien in Steenhuize, we kozen dan ook om met de fiets vanuit Geraardsbergen naar de start te gaan. We waren door verschillende omstandigheden maar met twee ( Burre&Chatte). Bij het vertrek in Geraardsbergen, konden we meteen aan een goed tempo naar Steenhuize rijden, dit door de vrij sterk blazende wind.


De 135km was ons doel voor vandaag, deze passeerde op de Muur en daar zou voor ons de rit eindigen. We waren nog maar net weg of we ondervonden meteen dat het een zware dobber zou worden vandaag, de wind waaide in het eerste gedeelte constant in het nadeel. Bij de eerste beklimming van de dag, de koeberg in Parike, moesten we beiden al vrij diep gaan om de wind te trotseren.


Zo bleef het nog een hele tijd doorgaan, bij de eerste bevoorading, begon het dan ook nog te regenen. We versterkten ons met de nodige repen en peperkoeken, om onze tocht dan verder te zetten. Net na de bevoorading, was er een licht dalende strook, maar door de strakke tegenwind, leek het wel of we bergop aan het fietsen waren Enkele kilometers verder gingen de sluizen helemaal open en we gingen toch eventjes schuilen. Bij deze dank aan Belgacom om toch nog enkele telefoonhokjes te laten staan.


De wind bleef blazen, de regen bleef neervallen. Net voor we aan de tweede bevoorading in Lombise waren, besloten we om er de brui aan te geven( we zouden niet graag ziek worden met de Ardennen in het vooruitzicht) We kozen het denderpad langs Ath om zo tot in Lessen te geraken. Van Lessen ging het dan richting het lokaal om even op te drogen en dan naar huis voor een lekker douchken.


Nog even meegeven dat het wel een prachtig parcours was, maar met deze weersomstandigheden ging de "leute" er wat af. Volgend jaar gaan we het zeker nog eens overdoen En nu op naar de Ardennen; La Roche hier komen de Trudy's => fiesten en fietsenTerug