De Trudy's Cycling Team

05/07/2009: Sint-Pieters-KapelleAfstand: 65 km

Gemiddelde: 26,5 km/h


Zondagmorgen om 8.30u stonden 7 trudy's klaar voor de wekelijkse rit. Enkelen onder hem stonden er wel scherp bij na verleden weekend op stage te zijn geweest in het verre West-Vlaanderen. We vertrokken dan ook aan een stevig tempo. Iedereen had zich blijkbaar gespaard voor deze rit met uitzondering van De Leeuw (zwakke dag) en Flamez (had zaterdag ook al uitgepakt). Die klaagden over zware benen. Na het eerste uur hadden we dan ook al 27 km erop zitten. Gekomen in Bever had den Burre terug last van zijn ketting maar dat euvel lostte hij vrij snel op. Wanneer de eerste bergskes zich aandienden, kom hij zich niet bedwingen en ging hij even op de pedalen staat, gevolgd door den Beirisj en Kim Chevadihno. De toon voor de rest van de voormiddag was gezet. Nadat de groep terug samenvloeidde, ging het aan een goed tempo richting het volgende bergsken in Tollembeek. Deze berg werd overwonnen met de voltallige groep. Maar op de volgende berg die een tiental km verder lag, was het terug prijs. Den burre voelde terug de kriebels in zijn benen en nu gaf hij er nen serieuze snok aan. Nu moest den Beirisj passen. Den burre had daar duidelijk ne pijl verschoten. Het moment van Lievisj om de rest nog eens extra pijn te doen. Hij koos namelijk om de achterkant van de congoberg te doen. Hij zette zich op kop en al gauw waren ze met 3 vertrokken. Lievisj, Beirisj en Chevadihno reden de flanken van de congoberg op. Na een 300-tal met te hebben geklommen, kwam het steilste stuk van de berg eraan en dat was het moment van Lievisj om zijn eerste pijl te verschieten. Boven werd er dan ook door iedereen gewacht tot we terug voltallig waren en reden we dan verder (al recuperend) richting Waarbeke en Zandbergen om zo via Idegem en Schendelbeke de terugweg naar Geraardsbergen aan te vatten. Sommigen waren echter content dat we aankwamen in ons lokaal want het werd een snelle rit !


Ook het vermelden waard was de rit van Jean Claude en Mario die terug 42 aflegden. Hopelijk vervoegen zij ons één van deze weken evenals de hieronder vermelde afwezigen zodat wij terug eens kunnen van start gaan met de voltallige groep !


De overige trudy's die niet aanwezig waren om verschillende redenen : Christian Salmon (herstel operatie), chatte (verlof), vlaminck (terug vermist), chelle (kaarting).Terug