De Trudy's Cycling Team

26/07/2009: Meslin l'EvequeAfstand: 75 km

Gemiddelde: 27,1 km/h


De afgelopen twee zondagen waren de ritten zwaar heuvelachtig, door de Vlaamse ardennen en over de Hengouwse heuvels. Nu stond de rit van Sportief Lierde op het programma. Opnieuw werd Henegouwen het decor, maar het werd de iets vlakkere kant. Zeven Trudy's waren op de afspraak. Tot in Hemelveerdegem ging het aan een gezapig tempo, maar meteen daarna was het net als de voorgaande weken, Flecha die er een snelle rit van wou maken. Hij sleurde op kop alsof het niets was, op de hellende stukken was het El Pistoleiro en Roesems die het tempo bepaalden, waarna Flecha opnieuw het commando overnam. Tussen Lessen en Ollignies was het Spartacus en The Boss die de kop namen. Tussendoor nam Davy en Luigi enkele kopbeurten voor hun rekening. Toch was het telkens Flecha die de snelheid kwam opdrijven.


Zeker ter hoogte van het kasseistrookje in Meslin L'Eveque kregen zijn benen een opstoot, gelukkig mochten we halfweg de strook rechts afdraaien, daar wachtte er nog een stevig knikje waar dan weer El Pistoleiro,Roesems en Davy doortrokken. De groep was nu in twee delen gescheurd, in het tweede groepje probeerden Spartacus en The Boss terug te keren naar de leiders, hun kilometerteller ging niet onder de 30km/u maar kwamen niet echt dichter.


In Wannebecq kwam alles weer samen, voorbij het "centrum" wachtte nog een beklimming, Spartacus waagde verrassend zijn kans op links, terwijl iedereen op rechts een aanval van Flecha verwachtte Spartacus zijn inspanning draagde echter niet ver genoeg. Het was Luigi en El Pistoleiro die hem voorbij snelden. Davy,Flecha,Spartacus en Roesems, die zijn laatste "zwarte potteken"(later meer) had binnengespeeld vormden het achtervolgend groepje. Via Ogy ging het langs Viane en Moerbeke, waar Burre nog een tussenstop plaatste, om te zien wanneer zijn vetrinair beschikbaar was.


De slotklim van de dag was de Brusselstraat, het ging vrij rustig bij de start van de klim en iedereen keek iedereen aan, maar niemand had blijkbaar nog de jus in de benen om te versnellen. Dit was uiteraard buiten Flecha gerekend, die er letterlijk als een pijl van door ging, maar het was Luigi die perfect reageerde en dan ook nog makkelijk over Flecha ging om als eerste de top te bereiken. Dit was voorlopig de snelste rit van het seizoen, op een parcours die toch minder vlak was dan het roadboek had aangegeven.


Na de rit werd er met grillworst en witte trippen (bedankt Taaf) nagekaart. Nog een opmerkelijke gebeurtenis vond plaats op het terras. Max die gekend staat als speurhond van de anti-dopingbrigade, had met zijn reukzin iets waargenomen in de helm van Roesems.De Max kon dit niet ongestraft laten en maakte gebruik van zijn techniek om dit te bestraffen, met een plasje in de helm van Bertje.Terug