De Trudy's Cycling Team

01/08/2009: GhislenghienAfstand: 96 km

Gemiddelde: 26,2 km/h


We hadden besloten om vandaag niet de Sean Kelly te rijden. We zagen allen wat op tegen de verre verplaatsing. We kozen dan ook om in Smeerebbe te starten, de rit werd georganiseerd door wtc Rapide Ophasselt. Rond de middag vertrokken we voor de 105km. We waren met 4 Trudy's (Spartacus,El Pistoleiro,Valverde en Flecha). Vanuit Smeerebbe ging het richting Zandbergen, waar de eerste helling lag, de Bovenkassei, aan een rustig tempo reden we naar boven. Ideaal als opwarmertje. Meteen daarna volgde in Vollezele de klassieke beklimming van de Congoberg. Via Bever ging het over prachtige en vooral heel rustige baantjes richting industriepark van Ghislenghien. Het tempo ging ook de hoogte in. Door de warmte waren de bidons iets vlugger leeg dan gewoonlijk. De bevoorrading in Rebaix kwam dan ook net op tijd.


We vervolgden onze weg richting Bouvignies en Ostiches, we werden getrakteerd op enkele wegen waar we nog nooit waren langsgekomen. In Lahamaide hielden we nog een stop in de plaatselijke supermarkt, om de bidons nog eens bij te vullen. Ter hoogte van Wodecq daalde een vlieg tegen hoge snelheid neer in het oog van Valverde. Hij sloeg een kreet waarvan de anderen bijna van hun fiets lagen. Doordit spectaculair gebeuren hadden we een pijltje gemist, maar de ervaring leert ons dat we niet meer panikeren en gewoon een stukje terugrijden tot de vorige pijl.


In Ghoy pakten de donkere onweerswolken zich samen , we besloten dan ook ter hoogte van de tweede controle in Zarlardinge om de lus via Everbeek niet meer te doen. Kwestie van droog te arriveren. Door de vervroegde afslag kwamen we niet aan de 105km, maar werden er het 96km. Toch weer afgelegd aan een aardig gemiddelde van 26km/u.Terug