De Trudy's Cycling Team

09/08/2009: SmeerebbeAfstand: 72 km

Gemiddelde: 26,3 km/h


Met 6 Trudy's stonden we om 8u30 paraat om er nog eens een lap op te geven. Voor het vertrek was er even wat opschudding; wegens een sms, die in de ochtend was verstuurd over het uitstellen van de rit. Verder horen jullie er meer van.


We kozen om het laatste gedeelte te doen van de tocht in Smeerebbe, het begon langs Goeferdinge en Zarlardinge. Het tempo ging meteen flink de hoogte in, er werd vlotjes tegen 30km/u gepeddeld richting Vloesberg. Onze twee fortisanimals, Pippo en Flecha dreven in Everbeek het tempo nog wat op en de anderen achtten het verstandiger om het iets rustiger aan te doen. Dit tot in Zandbergen, toen voelde iedereen hem klaar om het tempo opnieuw op te trekken. Bij de beklimming van de zijkant van Pollareberg, snokte Valverde aan de boom, makkelijk gevolgd door El Pistoleiro,Pippo en Flecha. Voor Flecha ging het nog niet snel genoeg en vuurde dan ook nog een extra pijltje af. Boven troepten we weer samen. Na de afdaling volgde nog een knikje richting kapellekesbaan, na een schijnmaneuver van Spartacus, was daar opnieuw de ijzersterke Flecha om te counteren, maar het was duidelijk dat zijn vorig pijl toch al wat van zijn krachten had gekost. Pippo,El Pistoleiro en Valverde konden hem op hun beurt counteren. Op de kapellekesbaan vond Valverde het tijd om eens een foto te nemen van de elitetroepen , hij versneld om wat voorsprong te nemen voor de foto; dit was echter zonder Flecha gerekend, die dacht dat Valverde wou ontsnappen.


In Galmaarden werd besloten om terug te keren langs Viane en Deux-Acren. Op de kasseien van Viane versnelde opnieuw het fortis of is het paribas duo Flecha en Pippo. Ze namen een honderdtal meter voorsprong maar El Pistoleiro liet dit niet begaan. Hij nam de groep op sleeptouw, we haalden het duo in, maar nog was het El Pistoleiro nog niet genoeg. Hij hield de gashendel open en tegen 45km/u werd er tot in Deux-Acren gevlamd. Iedereen was blij dat hij in het wiel kon blijven. Vanaf Overboelaere besloten we om rustig in cooldown tempo tot aan de Presse te rijden. Later deze week zal ik de tussenstand van het kampioenschap eens op den blog zetten.


Nog meegeven dat Valverde deze week voor het dagelijks bestuur moet verschenen om zich te verantwoorden voor de sms die is verstuurd voor het onterecht uitstellen van de rit. De CEO(Taaf) van de Trudy's was in ieder geval niet te spreken over de mogelijke fraude Wat de strafmaat zal worden voor Valverde, komt hij zondag te weten, wanneer het onderzoek is afgerond.Terug