De Trudy's Cycling Team

15/08/2009: Flanders Cyclo EventsAfstand: 134 km

Gemiddelde: 27,6 km/h


Voor de zaterdagrit besloten Flecha,Spartacus en El Pistoleiro de Farazijn Classic in Houthulst te gaan rijden. Spartacus had de avond voordien echter via de website van wielertoerist ontdekt dat er in Gavere de Flanders Cyclo Events werd gereden. Door het warme weer werd dan ook besloten om niet langer dan nodig in de wagen te zitten. We kozen voor Gavere. We vroegen ons wel af wat het parcour zou brengen. Vandaaruit zit men snel in de Vlaamse heuvels. Bij het inschrijven kregen we zicht op de omloop en dat was een aangename verrassing. We trokken richting Waregem, Tielt,Deinze,... dus in een streek waar we nog niet vaak geweest zijn.


De 130km verliep dan ook over vlakke wegen. Door het vele draaien en keren, de stevige wind, het hoge tempo werd het toch een lastige onderneming. Na de tweede bevoorrading (km 89) kreeg Flecha het moeilijk, na een weekje vakantie tussen de Hollandse chica's, had hij een beetje van zijn bloedvorm moeten inleveren.


Een bijna valpartij stond ook nog op het programma, Contador riep dat we rechts af moesten, maar Spartacus had dit niet goed begrepen en moest dan ook een fameus movement doen om niet in het achterwiel te rijden van Contador. Na 115km kreeg ook Spartacus het lastig met het hoge tempo van Contador. Flecha en Spartacus smeekten om het tempo wat te laten zakken. Ok zei Alberto, we zullen de laatste 10km wa losrijden en ipv 36km/u reden 34km/u Na 134km kwamen we terug aan bij de startplaats, waar we na een korte verfrissing koers zetten richting terras van Taaf en Linda. Nog even meegeven dat we vandaag ook kennis gemaakt hebben met de meest nerveuse,ambetante,..... wielertoerist van het land.Terug