De Trudy's Cycling Team

16/08/2009: MarkerouteAfstand: 67 km

Gemiddelde: 25,8 km/h


Met zes Trudy's en Luigi waren we(waar is den tijd van 12 ) op deze zonnige zondagochtend. Doordat Valverde voor de 1137 keer te laat was, was het al 8u40 toen we ons op gang trokken. Vandaag was het de bedoeling om de Markeroute te doen en dan nog een lusje bij te trekken langs Viane en Deux-Acren. We mochten na een maandenlang inactiviteit, wegens een operatie mochten we Christiaan(Dieumerci) opnieuw welkom heten. Hij was er van bij de start niet echt gerust in of hij de kilometers, maar vooral het tempo zou aankunnen.


Na een 12km besloot hij om in zijn eentje verder te rijden om niet meteen overbelast te geraken. De anderen besloten na het lossen van Dieumerci, om het tempo nog wat op te drijven. Iedereen kon het opgelegde tempo goed aan, ook Flecha kwam al beter voor de dag dan zaterdag. In Viane sloegen we links af om via de rietbeemd en de beklimming van de Zavelstraat terug te keren. Op de beklimming van de Zavelberg, ging een ontketende Valverde aan de boom schudden, zijn aanval werd met het grote mes beantwoord door Pippo, die had zich al de volledige rit wat verstopt om daar te kunnen uitpakken. Hij reed Valverde en de rest van de groep dan ook compleet uit de wielen. Zelfs The Boss die gegangmaakt werd door Flecha(is dit een indicatie voor het clubkampioenschap ) kon er niets tegen beginnen.


Op de Hoge Buizemont liep alles weer samen en werd er koers gezet richting De Presse, The Boss wou nog eens verrassen in de afdaling van de Guillemainlaan, maar niemand van de groep kwam nog in de problemen. Tijdens het volledige verloop van de rit kwam het clubkampioenschap vaak ter sprake : wie zal voor wie rijden ,wacht ik de spurt af kies ik voor de vroege vlucht Binnen 3 weken krijgen we een antwoord op al die vragen Dieumerci wachtte ons op in de Presse en hij had ook 40km op de teller kunnen zetten; belangrijke km's in de degradatiestrijd met Dekker en Fakteurken.Terug