De Trudy's Cycling Team

23/08/2009: KasteeltochtenAfstand: 86 km

Gemiddelde: 25,8 km/h


Dit weekend stond de Kastelentocht te Idegem op het programma. Ondanks het verlof van enkele Trudy's waren er toch nog 5 deelnemers ( Pippo,Spartacus,Valverde,Flecha en Dieumerci). Om 8u hadden we afgesproken aan de Presse, om van daaruit koers te zetten richting inschrijving te Idegem.


Meteen na de start kwam al de beklimming van de kampstraat en de Onkerzelestraat. Flecha,Pippo en Valverde snokten meteen stevig door. Spartacus en Dieumerci speelden op save en reden een rustige beklimming. Via de Schillebeekstraat en de Rietbeemd kwamen we aan in Deux-Acren, voor de volgende oplopende strook. Daar kon iedereen bij elkaar blijven. Wij konden ons in een paar grotere groepen nestelen, maar toen we op een hellende strook kwamen net voor de bevoorrading, moest Valverde wat verrassend de rol lossen, de Geants des Ardennes en een partijtje minivoetbal hadden van zijn benen "pattattenpuree" gemaakt.


Bij de (uitgebreide) bevoorrading namen we de nodige versterkingen tot ons. Meteen werd duidelijk dat voor Dieumerci er geen stop had moeten zijn, door de stop verkrampten zijn spieren en hij had het dan ook moeilijk om de anderen te volgen. Ter hoogte van Bever kwamen we in een groep van zo'n 30 man terecht waar we ons lekker konden in wegsteken en tegen 38km/u meeschuiven. Dieumerci die het niet zo heeft voor grote groepen, liet zich uitzakken en melde dat hij het laatste stuk wel alleen zou afhaspelen. Vanaf Viane pikten we aan bij een ander groepje, maar voor Flecha ging het nog niet snel genoeg en hij koos het hazepad, eerst Pippo en dan Spartacus gingen in de achtervolging. Valverde kon nog net aansluiten bij Spartacus. In de Volderstraat kwamen we allen weer samen.


Aan de Presse aangekomen stond er zomaar eventjes 86km op de teller, dit betekent dat de spanning volledig terug is in het kampioenschap. Valverde is door de afwezigheid van The Boss genaderd tot op 5km en Flecha komt op 24km. Enkele minuten later kwam ook Dieumerci aan in het lokaal => prachtige prestatie Ook de Fakteur had zowaar zijn stalen ros nog eens van stal gehaald.


Nu zondag zal u geen Trudy's op de baan zien fietsen, want dan staat de jaarlijks Processie van Plaissance op het programma. Wat wel mogelijk is dat u rond 14u ter hoogte van den eendracht enkele mannen van de blauwe garde ziet voorbij waggelen Indien het geheugen het toelaat zal u ook van deze uitstap een verslagje kunnen lezen.Terug