De Trudy's Cycling Team

06/09/2009: ZwalmAfstand: 65 km

Gemiddelde: 26 km/h


Na de uitspattingen van vorige week, in de Processie van Plaisance stond deze week weer het serieuze werk op het programma. Met 7 Trudy's en een gelegenheidsrijder stonden we klaar aan de Presse.We waren in eerste instantie maar met zijn zevenen, maar in Deftinge kreeg Spartacus een telefoontje van El Pistoleiro, hij kwam eraan, door de nodige verstoppingsproblemen had hij iets langer dan gedacht moeten doorbrengen op tgemak. Er werd gekozen om de pijltjes te volgen van een rit,waar niemand een idee van had waar het ons naar toe zou leiden. Ter hoogte van Brakel was er een splitsing en we er werd voor de pijlen van 70km gekozen.


We reden langs rustige baantjes door Brakel, zo richting Rozebeke, we deden een stukje langs Zwalm, om zo uit te komen in Sint-Lievens-Houtem. Daar was blijkbaar de start van de vroeger verreden rit. Vandaaruit ging het richting Herzele. De Flecha had ondertussen weeral wat pijlen afgeschoten. Pippo kon steeds rustig meepeddelen en ook de Fakteur zijn schoonbroer(kben de naam vergeten) had niet veel moeite om het tempo te volgen. Na een 50-tal km krijg de fakteur een eerste klop van de hamer. We besloten om het tempo wat te laten zakken. Hij kon opnieuw aansluiten, in Steenhuize ging hij zelfs vlotjes mee naar boven. Maar al snel werd duidelijk dat dit zijn laatste stuiptrekkingen waren.


We wachten hem in Idegem op, maar ter hoogte van de kerk in Schendelbeke was zijn liedje definitief uitgezongen. Wij mochten rustig verderrijden, hij kwam op eigen tempo naar het lokaal gereden.


Nog even meegeven dat de 4 Trudy's van de 24u van Welle (Spartacus,El Pistoleiro,Flecha en Valverde) in de laatste rechte lijn zitten qua voorbereiding. Dit was zondag al duidelijk in het bierverbruik !: Bij enkelen onder hen was dit al tot nul herleid. Of was het de zatteprocessie van vorige week die nog in het lichaam zat?Terug