De Trudy's Cycling Team

19/09/2009: 24 uren van WelleAfstand: 721 km

Gemiddelde: 30,03 km/h


Na 364 dagen wachtten, was het op zaterdag 19 september zover, onze afspraak met de 24u van Welle. Na onze koude nachtelijke uren van vorig jaar, hadden we dit jaar de nodige maatregelen getroffen. We hadden een mobilhome en partytent ( niet om te feesten) voorzien.


Om 16u ging Flecha(Burre) van start, we gingen het nogmaals proberen om de trui van den Bol te veroveren. We hadden Flecha de opdracht gegeven om geen onnodige risico's te nemen. Hij moet halfweg het parcours toch eens aan de boom geschud hebben, hij reed van de groep weg met Kristof, de solorijder van vorig jaar en dus genen gewone pannenkoek Hij wou niet overnemen van Flecha, dit heeft Flecha dan ook de das omgedaan. In de spurt stond er geen maat op Kristof en Burre kwam mooi als derde over de streep. Er was voorzien dat Flecha bleef verderrijden, maar bij de volgende doortocht sloeg hij geel,oranje,paars,.... uit, hij ging te zwalpen tussen zijn kader. El Pistoleiro (Lievens) nam dan ook meteen over.


De Flecha werd in onze tent de nodige suikers toegediend. Het was al meteen duidelijk dat El Pistoleiro in bloedvorm stak. Hij ging vlot mee met de kopgroep. Spartacus(Chatte) was de volgende om zijn uurtje vol te maken. Maar dit ging niet zoals verhoopt, het ontbrak hem duidelijk aan kracht in de benen. Hij maakte er het beste van. Toen was het aan Clubkampioen Valverde(Beirens) ook bij hem waren de goede benen aanwezig. Na wat rust en wat peptalk van de vrienden, was Flecha voldoende opgeknapt om er opnieuw een uurtje tegenaan te gaan. Bij het ingaan van de nacht, stonden we op een mooi zevende plaats. Midden in de nacht vond El Pistoleiro zijn moment gekomen, hij zette een dol uurtje neer. Wij sprongen naar de zesde plaats met 2 ronden voorsprong op de zevende en 2 ronden minder dan de vijfde in het klassement. Van 6u tot 11u moesten we ons kruispunt bewaken. Door het aangename weer, werd ook dit een minder lastige opdracht dan vorig jaar. Met het ochtendgloren vond ook Spartacus de goede benen terug. Ons doel van 700km te halen, kwam in zicht en dit gaf ons allevier een boost om ons laatste uurtje nog eens alles te geven. We hielden onze zesde plaats vast en namen zelfs nog wat meer voorsprong op de zevende in de stand. De vijfde plaats werd een onmogelijke opdracht, de ploeg voor ons nestelde zicht de laatste 4u in ons wiel.


Proficiat aan de Trudy's en bedankt aan T. & K. voor de nodige support.Terug