De Trudy's Cycling Team

17/01/2010: AalstAfstand: 70 km

Gemiddelde: 24,4 km/h


Voor de eerste zondagrit van 2010 waren er 3 Trudy's (Flecha,Valverde en Spartacus) op post. Om de voorbereiding op de Ronde verder op te bouwen werd er besloten om er een vlakke rit van te maken, zodat er wat meer kilometers gemaakt konden worden. Valverde had zijn nieuw ros nog op stal gelaten, en dit was duidelijk te horen. Zijn oude machientjen zorgde voor het nodige gepiep en gekrak, waar Flecha en Spartacus bijna zot van kwamen. We reden richting Ninove, met een stevige bries die recht op ons smoeltje blies, we besloten om verder via Aaigem en Erpe-Mere te rijden om zo Aalst te bereiken en dan langs het denderpad terug te keren. Vanaf Aalst zouden we dan de wind iets meer in het voordeel hebben.


Bij deze gedachte bleef het ook, want eenmaal we in Aalst het denderpad opdraaiden, kregen we de wind volledig...... in het nadeel.


Toch was de moraal goe om het tempo ietsje op te drijven, met korte aflossingsbeurten gingen we vlot tot Ninove. Maar eens voorbij Ninove, kwam de wind nog iets sterker opzetten, met het gevolg dat de bobijntjes van de Trudy's af waren; ter hoogte van Grimming besloten we langs de straatkant terug te keren tot in Geraardsbergen. Eenmaal aangekomen in ons lokaal, was ook de President aanwezig, hij had er ook al zijn kilometers opzitten. SchlŽck was ook aanwezig om zijn Bike Against Cancer te promoten. Alle giften en stortingen voor deze actie zijn nog altijd meer dan welkom.Terug