De Trudy's Cycling Team

07/03/2010: RoosdaalAfstand: 69 km

Gemiddelde: 24,3 km/h


Na het stormachtige openingsweekend, was het deze week een heel pak beter. De zon was van de partij, toch stond er nog een strakke wind. De Trudy's kregen het gezelschap van een achttal gelegenheidsrijders. Zo konden we vertrekken met een peloton die 14 man sterk was. Mario die net voor het vertrek met een technisch probleem kampte, ging samen met de President op pad. Zij kwamen aan met 35km op de teller. Al bij de tweede rit werd er een "kilometersanctie" opgelegd aan onze kampioen van vorig jaar, Valverde. Hij kon niet tijdig aanwezig zijn en zo konden we pas vertrekken om 9u10, wat hem op een aftrek van 10km komt te staan.


Voor het parcours kozen we om eerst een stukje tegen de wind in te rijden, we vertrokken richting Ninove. Het peloton bleef mooi samen tot in Liedekerke. Toen we in Roosdaal de beklimming door het centrum aanvatten, was het voor een paar Trudy's het sein om het tempo wat op te drijven. Flecha,Valverde,Contador en Schleck bepaalden het tempo, Spartacus en Roesems besloten om hun eigen tempo te rijden en dokterden een plannetje uit. De gelegenheidsrijders lieten hen een beetje vangen door de tacktiek van de Trudy's, zij probeerden allemaal om het hoge tempo te volgen tot boven, eenmaal de top bereikt kwam er nog een uitloper en meteen daarna het klimmetje door het Neigembos. Bij het bovenkomen in Neigem lag het peloton dan ook uit elkaar.


Na een lange afdaling, kwamen de kasseien van Liefferinge eraan. De Spartacus en Roesems voerden hun plannetje uit, ze namen de leiding bij het opdraaien van de kasseien, zodat ze rustig konden "doorzakken" om zo halweg het peloton boven te komen. De Flecha gaf op de kasseien weer een demonstratie van zijn fantastische conditie, als een pijl schoot hij over de stenen. Eenmaal boven, lag het peloton dan ook aan flarden. Sommigen hadden duidelijk vergeten de nodige caloriŽen naar binnen te werken en anderen hadden in Roosdaal al heel wat kogels verschoten.


Via Denderwindeke en Zandbergen keerden we terug, ter hoogte van Grimminge werd de finale ingezet, er bleven nog 8 man over. In Onkerzele moest Spartacus als eerste van de kopgroep lossen Wat er vooraan gebeurde kan ik dan ook niet perfect beschrijven, ik raapte hier en daar nog een lijk op, maar de snelheid bij de kopgroep lag dan ook heel hoog.


In brokken en stukken stuikten ze dan ook ons lokaal binnen, waar de nodige sappen,bouletten,trippen,.... voor de meesten welgekomen waren.Terug