De Trudy's Cycling Team

21/03/2010: MarkerouteParcours: Markeroute

Afstand: 62 km

Gemiddelde: 25,4 km/h


Voor de vierde rit waren er 7 vertrekkers. Valverde kon maar op het nippertje een nieuwe kilometersanctie vermijden. Bij de laatste klokslag, kwam hij aangereden. Dieumerci (Christiaan) die voor de eerste maal dit seizoen meereed, verkoos om op zijn eentje wat km te malen. Om 9u gingen ook de hemelsuizen open en die zouden niet meer gesloten worden tot bij de aankomst.


Het was op de beklimming van de Resteleustraat meteen duidelijk dat het tempo ook deze zondag opnieuw van bij het vertrek de hoogte zou worden ingejaagd. Richting Viane bleef het ritme erin. Bij Valverde hingen de sporen van wat alcoholgebruik de laatste twee dagen in de benen. Hij kon op geen enkel moment de tempoversnellingen aan. Het was zowel Contador,Schleck,Flecha als gelegenheidsrijder Gerry die constant een hoog tempo aanhielden. Ook voor ondergetekende ging het op sommige momenten iets te snel. Er was onderweg zelfs geen tijd om rustig de bevoorrading te nemen. Ter hoogte van Tollembeek moesten Valverde en Spartacus de rol opnieuw lossen. Ze moesten enkele kilometers serieus achtervolgen, net toen ze ter hoogte van de kouter in Galmaarden aansluiting kregen, vond iemand het nodig om er nog eens een snok aan te geven. Dit was voor beiden definitief het sein om de anderen te laten rijden.


Onze kampioen Valverde die vandaag niet zijn beste dag kende had na de rit toch enkele opmerkingen over het ritverloop. Hij vond dat de clubleuze "samen uit samen thuis" de eerste weken van het kampioenschap te weinig gerespecteerd word. Misschien ligt het probleem vooral als er gelegenheidsrijders meerijden, deze zich willen bewijzen en natuurlijk laten ook de Trudy's zich niet onbetuigd. Waardoor er voortdurend met "snokken en schokken" wordt gereden. Misschien in de toekomst toch een iets vlakker tempo zoeken. Vooral om de overige leden niet te veel te ontmoedigen. Bij deze hopend op een iets droger ritjen volgende week.Terug