De Trudy's Cycling Team

28/03/2010: GooikParcours: Geraardsbergen-Zandbergen-Pollare-Denderwindeke-Gooik-Oetingen-Vollezele-Galmaarden-Viane-Deux Acren-Geraardsbergen

Afstand: 62 km

Gemiddelde: 24,3 km/h


Zeven Trudy's hadden deze zondag het inschrijvingsblad getekend. Ook Gerry was opnieuw van de partij. De president besloot om er rustig alleen op uit te trekken. Voor de anderen stond er een gedeelte van de Hiko-cyclotocht op het programma. Er werd aan een rustig tempo vertrokken, het waren Spartacus en Valverde die het eerste uur het tempo bepaalden. Het parcours zat vol met klimmetjes, niet meteen de steile heuveltjes, zoals men ze kent in de Vlaamse ardennen, maar toch lastig genoeg. De bekenste daaronder was de Nellekensberg, na een 45km kreeg The Boss op een van die hellende stroken het lastig. De anderen konden allen in groep naar boven rijden, er werden dan ook geen snedige tempoversnellingen geplaatst. Iedereen leek zijn krachten te sparen voor de komende Ronde van Vlaanderen.


Op de beklimming langs Beauraing had ook Spartacus het even moeilijk. Langs de Hoge Buizemont werd er rustig verder gereden om via de Pachterstraat de slotklim, de Muur aan te vatten. The Boss liet deze aan zich voorbij gaan en zocht onmiddellijk het lokaal op; toch wat jammer dat een schepen van sport zijn stadsmonument niet mee bedwingt:? Maar de benen waren op het einde blijkbaar totaal op. De andere reden allemaal vlotjes tot aan de kapel.


In de nabespreking werden de laatste afspraken gemaakt voor de Ronde van zaterdag. Flecha en Contador doen de volledige afstand 260km, Spartacus gaat voor de 150km. De president zal de 75km afhaspelen. Valverde en Roesems zijn nog niet zeker wat ze gaan doen, dit door uiteenlopende redenen.


Voor allen veel succes en een veilige ronde!!!Terug