De Trudy's Cycling Team

04/04/2010: MeerbekeParcours: Geraardsbergen-Zandbergen-Meerbeke-Ninove-Outer-Steenhuize-Geraardsbergen

Afstand: 60 km

Gemiddelde: 24 km/h


Omdat het vandaag "moeders mooiste" was, hadden we besloten om een half uurtje eerder te vertrekken. Dat half uur vroeger was voor sommigen van de Trudy's niet haalbaar. "Spartacus" had de avond voordien wat te diep in zijn Rochefort gedoken en geraakte er waarschijnlijk niet uit. Ook "Flecha" had wat teveel Vodka Redbull gezopen. Daardoor kon deze natuurlijk niet direct de slaap vatten en mede daardoor geraakte hij dus ook niet aan de start. Andere belangrijke afwezigen waren nog "The Boss" (skistage Oostenrijk) en "Contador" (Zitvlakblessure).


Dus waren het Valverde, Schleck en Roesems die vertrokken voor de 6de rit van het kampioenschap. Van de markt ging het eerst richting la casa van Spartacus waar we deze probeerden wakker te maken maar helaas. God weet wat die daar aan het doen was ! Dus was het een feit, huidig kampioen Valverde zou voor het eerst dit seizoen aan de leiding komen. Met de wind in de rug reden we aan een aardig tempo via Zandbergen richting Meerbeke om daar eens over de eindmeet van de RVV te rijden. Met de meet in zicht vonden Roesems en Schleck het nodig om de benen eens te testen voor de sprint. Daardoor raasden we aan een tempo van ... jawel, bijna 50 km/h richting Meerbeke. Valverde had even moeite om het tempo te volgen en moest al eens diep gaan om toch weer de aansluiting te kunnen maken. Zij aan zij draaiden we de laatste rechte lijn op, op weg naar eeuwige roem. Valverde ging als eerste aan en dacht dat de buit binnen was maar uiterst rechts kwam de Roesems nog opzetten, wat Valverde niet meer verwacht had. Het werd een fotofinish met als winnaar .... Michel Wuyts heeft nog steeds niets laten weten wie de uiteindelijke winnaar is geworden. Beste Roesems, volgend jaar revanche!


Na een sanitaire stop in Taverne Theers waar Valverde en Roesems dringend moesten ..... reden we rustig verder richting Outer en Steenhuize. Roesems had al ne serieuze pijl verschoten en wou zo snel mogelijk richting De Presse rijden maar Valverde en Schleck wilden nog wat extra kilometers afmalen en dus namen ze Roesems op sleeptouw richting Tenbosse in Brakel. Op de hellende stroken en vooral door de strakke tegenwind had onze Bert het soms moeilijk maar we bleven uiteindelijk rustig samen verder rijden. Door wegenwerken werd het plots toch nog moeilijk om het juiste traject te vinden. Dus besloten we om we in Lierde om de korste weg richting ons lokaal te nemen. Dit ook omdat ondertussen Spartacus en Flecha verrezen waren en al van 10.30u aan het amperitieven waren in De Presse. Ook Valverde had ondertussen zin gekregen in een amperitief en dus trok hij in Deftinge nog eens stevig door. Schleck nam gezwind over en ook Roesems perstte de laatste krachten uit zijn benen en deed ook zo nog een deel van het werk in de finale. Zo waren we nog ruim op tijd in ons lokaal waar de lekkere aperitief al te wachten stond en waar de nabespreking van de rit kon beginnen !Terug