De Trudy's Cycling Team

11/04/2010: KesterParcours: Moerbeke-Galmaarden-Tollembeek-Herne-Herfelingen-Kester-Oetingen-Denderwindeke-Ninove-Appelterre-Geraardsbergen

Afstand: 60 km

Gemiddelde: 24,8 km/h


Om 9 uur stonden bovenstaande Trudy's onder een stralend zonnetje klaar om er een aangename rit van te maken. Twee van de belangrijkste afwezigen waren "Spartacus". (4-daagse stage in de bergen van de Ardennen) en "The Boss" (hoogtestage in Oostenrijk). Van een voorbereiding voor de Giro gesproken.


Onze Schleck had zijn drinken vergeten en dus zouden we de rit langs Viane aanvatten. Om tot Viane te geraken, werd er geopteerd om de Boelarebos omhoog te rijden zodat we direct een warmtegevoel zouden krijgen. Het tweetal Contador en Roesems konden hiervan meespreken en waren dus ook content dat ze boven waren.


Nadat Schleck zijn bevoorrading ontvangen had van zijn verzorgster, werd er gekozen om er een rustige rit van te maken met weinig heuvels. Via Galmaarden, Tollembeek en Herne werd er door de 6 trudy's goed afgelost (zij het wel met een felle tegewind) en dit zonder noemenswaardige tempoversnellingen. In Herne kregen we dan eindelijk een lichte helling voor de wielen geschoven, meteen ook het sein voor Valverde, Flecha, Schleck en Gerry om het tempo de hoogte in te jagen. Contador en Roesems reden deze lichte helling rustig naar boven. Via Herfelingen en Kester reden we dan gegroepeerd verder richting Oetingen waar Flecha en Schleck terug even aan de boom gingen schudden. De rest van de groep hing letterlijk aan de rekker ! Terug samengekomen werd de rit verder gezet naar Liefferinge (waar we de kasseien links lieten liggen) en in een afdaling was andermaal Flecha zijn moment gekomen om zich te lanceren en een flinke pijl af te vuren. De pedalen, het stuur, kortom ... heel zijne fiets kraakte van het snokken !


Aangekomen in Denderwindeke werd er een stukje steenweg genomen tot in Meerbeke waar we (wel in ongekeerde richting) de aankomst van Vlaanderens Mooiste passeerden. Even verder kwam onze Valverde met een moment van opwelling en hij kende een straat dat zou uitkomen in Pollare. Alle andere Trudy's (goedgelovig dat ze zijn) volgden onze kampioen maar zoals je al kon denken, kwamen we via kasseien (Carrefour de l'Arbre) uit in een veldwegetje. Dus moesten we noodgedwongen rechtsonkeer maken.(Was dit misschien een truc van Valverde om het tempo eruit te halen Via het centrum van Ninove ging het dan (met de wind in de reet) richting Appelterre. Daar werd de groep uit elkaar geschud en ging het met een sneltrein richting Zandbergen, Grimminge, Onkerzele naar Geraardsbergen. Aan ons lokaal kwam de1ste groep (Valverde en Schleck) een tweetal minuten eerder aan dan de 2e groep (Flecha, Roesems en Contador) die kozen om de laatste kilometers los te rijden. De Gerry had voor de beklimming van de Onkerzelestraat gekozen om zo la casa te gaan. Bij deze kunnen we dan ook spreken van een geslaagde en mooie rit.Terug