De Trudy's Cycling Team

18/04/2010: Blinde vinkenritParcours: Geraardsbergen-Deftinge-Lierde-Brakel-Opbrakel-Flobecq-Everbeek-Goeferdinge-Geraardsbergen

Afstand: 52 km

Gemiddelde: 23,3 km/h


Zes Trudy's en gelegenheidsrijder Dennis stonden klaar onder een stralend zonnetje (eindelijk ) om er in te vliegen. Doordat we sponsorverplichtingen hadden, werd besloten om dicht in de streek te blijven, zodat we op tijd waren voor het eetfestijn van wielerclub Jong&Moedig. Daar is onze sponsor Eddy lid van, en uit sympathie gaan we daar dan ook elk jaar onze calorieën bijvullen.


Voor het eerst dit seizoen besloot onze President om met ons mee te starten. We besloten dan ook om er een rustig tempo op na te houden. Maar na een aantal kilometers, gaf onze President het bevel om toch maar verder te rijden zonder hem. Hij vond niet het juiste ritme.


Daarop besloot Spartacus om het kort, maar toch vrij pittig te maken, in Brakel namen we de Toepkapel, behalve Valverde, die had zijn volledige inboedel over de weg uitgestrooid en moest dan ook voet aan de grond zetten. De rest reed rustig verder, bij het opdraaien naar de Toepkapel wachtte Spartacus op Valverde. Spartacus riep hem toe om af te slaan, maar Valverde reed gewoon rechtdoor En het was nochtans luid genoeg aangekondigd, gans Brakel was wakker, behalve Alejandro.


Flecha gaf ondanks de pijnlijke spieren van de Bloesemclassic, er toch een snoksken aan. Via een zijkant van de Berendries, kwamen we opnieuw in het centrum van Brakel. Via de beklimming van de Valkenberg, ging het richting Burreken. Vandaar naar Opbrakel en Flobecq. Spartacus deed daar een typische versnelling, maar het was Valverde die samen met Dennis counterden. Ter hoogte van Everbeek gingen we Roesems(ziek) uit zijn slaap halen om mee te gaan naar het eetfestijn.


Als afsluiter van de rit stond de beklimming van de Voskensstraat op het programma, het was opnieuw Valverde die als eerste bovenkwam, Contador reed op zijn ervaring omhoog, The Boss en Spartacus in hun gekende stijl spartelden ook naar boven. Bij Flecha kwamen de Bloesems alsmaar meer naar boven en reed dan ook zeer rustig naar de top.


In deze rit toonde Valverde dat hij stilaan naar de goede conditie aan het groeien is. Maaaar zal dit volstaan om binnen een viertal weken bij de top 3 boven te komen op de Stelvio of de tijdrit op Sormano te winnen Met enkel Tongerlokes werden de blinde vinken naar binnen gespeeld en na nog een dessertje in ons lokaal, kon iedereen zich opmaken voor de Amstel en RSCA - FCB. In de Amstel zagen we een super Gilbert en in Brugge werd RSCA oververdiend Kampioen!!!Terug