De Trudy's Cycling Team

25/04/2010: BorchtlombeekParcours: Geraardsbergen-Grimming-Outer-Ninove-Okegem-Liedekerke-Borchtlombeek-Roosdaal-Borchtlombeek-Liedekerke(Denderpad)-Geraardsbergen

Afstand: 68 km

Gemiddelde: 26 km/h


Op deze zonnige zondagmorgen stonden om 9u 3 Trudykes paraat (Sjleck, The Boss en Roesems). Contador en Spartacus waren op afzondering met onze Italiaanse satellietclub, Valverde ondervond nog de gevolgen van de zware voorjaarsklassiekers en Flecha had sociale verplichtingen.


We besloten er een vlakke rit van te maken en vatten onze weg aan richting Roosdaal. Het was meteen duidelijk hoe de krachtverhoudingen verdeeld lagen. Op de kasseistrook in Grimminge ging Sjleck al meteen aan de boom schudden, met een versnipperd peloton als gevolg. De vogel was bijna gaan vliegen, maar dat was buiten The Boss en Roesems gerekend. Met verenigde krachten wisten zij de bres nog voor Zandbergen te dichten. Sjleick zette zich dan meteen op kop en de uitputtingsslag kon beginnen. In Liedekerke besloten we het criterium van Roosdaal aan te doen. De debatten werden pas echt geopend aan de voet van het kerkplein in Borchtlombeek, hier kregen we onverwacht een serieuze helling voorgeschoteld. Sjleck had zijn kans geroken en fladderde gezwind naar boven (da belooft voor den Giro!!). The Boss en Roesems hadden zich lichtjes mispakt aan de lengte van de helling maar kraakten niet. Een kleine misrekening van Roesems stuurde ons richting Ninoofse Steenweg. De snelheid ging ditmaal bij alledrie de trudy's serieus de hoogte in, ditmaal om het drukke verkeer voor te blijven. Op de terugweg naar Liedekerke passeerden we een plaatselijke schone, Sjleck en The Boss hadden meteen opgemerkt dat de bewuste juffrouw een zwarte string droeg?? Roesems heeft dit jammer genoeg gemankeerd omdat hij te druk bezig was met het keuren van andere onderdelen van de carrosserie. Opnieuw in Liedekerke aangekomen, kozen we voor het Denderpad richting Presse. De eerste kilometers kwamen op naam te staan van The Boss en Roesems met gemiddelde snelheden rond 30 km/u. Sjleck nam de tweede helft voor zijn rekening en vlamde tegen 37 km/u richting halve liter. In de Col de Rue du Pont werd er voor de laatste keer een lap op gegeven, dit zonder noemenswaardige tijdsverschillen.


In de Presse vervoegden we 3 andere ploegmakkers. Dieumerci had er 40 km doorgemaald, ook Chelle had zijn stalen ros opgeblonken en 30 extra kilometers op de teller gezet. De President had 50 km achter de kiezen en nestelt zich hierdoor mee in de subtop van het kampioenschap. Uiteraard werden zoals gewoonlijk de nodige calorieën aangevuld met liters bier en grillworst. Ook Chelle heeft nu de kortste weg van den trap gevonden, gelukkig zonder veel erg!


Bij deze ook veel beterschap gewenst aan onze kampioen Valverde!Terug