De Trudy's Cycling Team

20/06/2010: WelleParcours: Geraardsbergen-Zandbergen-Appelterre-Ninove-Outer-Denderhoutem-Welle-Erembodegem-Hekelgem-Liedekerke-Okegem-Ninove-Pollare-Grimminge-Geraardsbergen

Afstand: 65 km

Gemiddelde: 26,9 km/h


Om 8.25u kwam Contador aangereden aan de Presse voor de zondagrit maar tot zijn grote verbazing was er nog niemand aanwezig aan het lokaal. Eén van de redenen zou het slechte weer (koud en nattig) kunnen zijn maar later daar meer over. Tot enkele minuten later Davy (kozijn van Jurgen De Leeuw) kwam aangereden en even later ook de Flecha er kwam doorgeschoven.


Met 3 vertrokken we dus voor een koude en natte rit. We zouden er een rustige en nogal vlakke rit van maken en dus kozen we om via Onkerzele, Grimminge en Zandbergen naar Ninove te rijden. We waren nog niet helemaal Onkerzele voorbij of de hemelsluizen gingen al lichtjes open. Onze moral kreeg al een flinke deuk ! Toch bleven we verder rijden en gekomen in Ninove was het terug droog geworden. Onze tocht werd verder gezet richting Outer, Nederhasselt, Denderhoutem tot in Welle waar we het niet konden laten om toch nog eens een deel van het parcours te doen van de 24u van Welle. Na de doortocht in Welle kozen we voor een 2-tal onbekende straatjes die ons leidde naar Erembodegem om zo via de steenweg naar Hekelgem te rijden. Op de hellende steenweg naar Hekelgem kreeg onzen Davy het een eerste keer lastig bij het hoge tempo van de Flecha en Contador. Gekomen in Hekelgem waren we dus op het verste punt van onze rit. Onze terugrit ging via Liedekerke naar Okegem waar we het denderpad richting Geraardsbergen namen. In Okegem konden we aansluiten bij 2 collega-rijders die ongeveer hetzelfde tempo reden als ons. Na enkele stevige aflosbeurten stonden we al vrij snel aan de denderbrug in Zandbergen. Davy had het daardoor terug al lastig om dit verschroeiende tempo te volgen. (Hij hing letterlijk aan de ressor !) Aan de denderbrug van Zandbergen verlieten onze 2 collega-rijders ons. Aan een rustig tempo reden we dan ook de laatste 10 km verder langs de dender richting Geraardsbergen. Na 65 km en een mooie maar koude rit kwamen we aan in ons lokaal.


Daar werden we even later vervoegd door onze Président die ook het slechte weer niet schuwde. Hij had zijn kilometers afgelegd samen met Mario.


Ook 2 andere Trudy's, Spartacus en Valverde, kwamen nog ons lokaal binnengerold (zeg dat wel). Nadat beiden zich hadden afgekeisd de zaterdagnamiddag, zaterdagavond en vooral de zaterdagnacht (finale biljart) en zeker na de fantastische overwinning van onze Beirisj alias "Kobayashi", werden de vaten bier op den tuug gesmeten in hun lokaal. Nu kenden we dus ook de redenen van hun afwezigheid. Dus u kunt het al raden: sterke verhalen werden naar voor geschoven met een hapje en een drankje !Terug