De Trudy's Cycling Team

27/06/2010: AthParcours: Geraardsbergen-Hemelveerdegem-Lierde-Parike-Everbeek-Flobecq-Mainvault-Ath-Lessen-Geraardsbergen

Afstand: 65 km

Gemiddelde: 25,3 km/h


Eindelijk was er op zondagochtend nog eens een stralend zonnetje. Dit inspireerde heel wat Trudy's om hun bed uit te komen en hun stalen,alu-of carbonnen ros te beklimmen. Er werd beslist om het parcours van de Altebra toertocht te volgen. Vanuit Hemelveerdegem ging het richting Lierde en Parike, waar de eerste noemenswaardige hindernis was. Op dit eerste klimmetje kreeg Jurgen het meteen lastig. Bovengekomen ging het verder langs Everbeek om zo via de afdaling van de Potterie door Flobecq te rijden. Daar kregen we een korte maar heel slechte kasseistrook te verwerken. Richting Frasnes kwamen we de bekende golvende wegen tegen.


Het tempo werd er steeds goed ingehouden. Na 35km werd een korte stop ingelast om de Luigi zijn tube wat bij te pompen en iedereen de kans te geven om zich inwending te versterken om de laatste 30km aan te vatten. Door de hevige tempoversnellingen van Dennis,Flecha en Bertjen, was er toch al enige verbrokkeling ontstaan. Jurgen had nog geen meter genoten van de omgeving. Zijn woorden bij de stop waren dan ook : " Ik heb al 35km naar mijn stuur gekeken" en " De kortste weg naar de Presse"


Bij het tweede gedeelte naar Mainvault toe ging het er eventjes rustig aan toe en dit heeft Jurgen goed gedaan. Even voorbij Ath werd er via de dender teruggereden tot in Lessen. Vanuit Lessen reden we verder tot Deux-Acren waar de slotklim langs Beauraing ging. Voor Spartacus eindigde daar de rit, de benen waren compleet leeg en hij peddelde dan ook op een miniverzetje naar boven. Ook Flecha en Jurgen deden het rustig aan. Het waren de sterke beren, Contador,Dennis,Luigi en een vebazend sterke Bert die het tempo vooraan bepaalden.


Door de hoog opgelopen temperatuur kwamen we dan ook met grote dorst aan bij den Taaf, deze verzag ons van het nodige vocht zodat we zeker niet uitgedroogd zouden thuiskomen.


Nog even meegeven dat onze kampioen Valverde niet aan de start verscheen, naar aanleiding van een valpartij op zaterdag. Of was het toch het losbandige leven van de laatste weken, maanden die hem parten beginnen spelen????? Ook Dieumerci en de President hadden hun kilometers afgehaspeld.Terug