De Trudy's Cycling Team

11/07/2010: Trudy Flandrien ClassicParcours: Geraardsbergen-Everbeek-Flobecq-Ronse-Etikhove-Maarkedal-Schorisse-Els-Brakel-Lierde-Hemelveerdegem-Geraardsbergen

Afstand: 70 km

Gemiddelde: 24,7 km/h


Voor de eerste Trudy's Flandrien Classic waren er SLECHTS 4 Trudy's(Spartacus,Flecha,The Boss, Luigi) paraat, ook gelegenheidsrijder Jos was van de partij.


Er stond op deze Vlaamse feestdag 70km op het programma, dwars door de Vlaamse ardennen, gekruid met enkele hellingen van de ronde van Vlaanderen.


Vol goede moet werd er vertrokken.Vanaf Zarlardinge werd er een strak tempo op na gehouden. In Everbeek kregen we de eerste hoogteverschillen. Met de warmte in het achterhoofd werd er rustig gepeddeld tot in Flobecq. The Boss kreeg net voor D'hoppe af te rekenen met een lekke band. Vanaf Flobecq ging het in dalende lijn richting Etikhove voor de eerste beklimming. Eerst was er nog de spectaculaire afdaling op kasseien van de Donderij, rechts opdraaien wachtte de Taaienberg. Luigi "Frank Schleck" ontbond daar onmiddellijk zijn duivels en kwam dan ook afgescheiden boven. Het was duidelijk Luigi had zijn zinnen gezet op den bergprijs. Via Etikhove, kwamen we direct aan de voet van de eikenberg. Opnieuw was het Luigi die het tempo dicteerde. De rest zocht zijn eigen tempo.


Via Schorisse ging het richting Foreest. Opnieuw was Luigi outstanding, Jos kwam als tweede boven, de rest volgde op enige afstand. Langs het Burreken werd koers gezet naar Elst, waar Flecha zijn moment gekomen achtte om zijn aanval in te zetten, niemand reageerde op zijn uitval, met gevolg dat hij als eerste de top van de Berendries bereikte. Luigi die compleet verrast was door deze aanval, wou aan de voet van Tenbosse direct orde op zaken zette, hij versnelde onmiddellijk. Flecha probeerde nog te remonteren, maar Luigi anticipeerde gepast, Jos,Spartacus en The Boss kwamen ook boven.


In groep werd er tot aan de abdijstraat gereden, waar iedereen dacht dat men rustig tot aan de voet van de Muur ging rijden, dit was buiten Luigi gerekend, hij versnelde onmiddelijk en kwam dan ook als ritwinnaar boven op de kapelmuur. Jos werd tweede, The Boss werd derde, Spartacus vierde en Flecha vijfde. De rest volgde al op minuten Luigi behaalde de dubbel, bergprijs en ritwinst, ook de anderen verzekerden zich van extra kilometers voor het clubkampioenschap.


Na de rit stond er schuimwijn op het programma met een hapje.Terug