De Trudy's Cycling Team

18/07/2010: FrasnesParcours: Geraardsbergen-Ghoy-Lahamaide-Frasnes-Ellezelles-Flobecq-Everbeek-Geraardsbergen

Afstand: 70 km

Gemiddelde: 24,4 km/h


Na onze Flandrienrit, was het deze week nog eens tijd om de Waalse wegen op te zoeken. Het was iets frisser dan voorgaande weken, maar toch nog aangenaam om er op uit te trekken. Via Overboelaere ging het richting Ghoy, het was meteen Flecha die er zoals gewoonlijk een stevig tempo oplegde. Tussen Ghoy en Lahamaide kwam een eerste lastig hellend stuk. Daar was het El Pistoleiro die eventjes de benen strekte, Flecha en Roesems moesten afhaken. In Lahamaide kwam alles weer samen. Toch was er weinig tijd om te reucperen, een drietal kilometer verder volgde al de beklimming naar het bos van Frasnes. Ook daar brak de groep in twee delen. Boven aan het bos gekomen volgt de afdaling en dan meteen rechts opdraaiend naar Hameau des Papins. We hebben deze al meerdere keren opgereden, maar toch blijft het nog altijd een lastig geval, met een lengte van 1100m, gemiddeld 7,6% en een maximum stijgingspercentage van 17% De Flecha had in de afdaling zoveel snelheid ontwikkeld dat hij de afslag had gemist. Na een telefoontje keerde hij terug en kon met enige achterstand aan de klim beginnen. Op de top namen we even de tijd om te eten en te drinken en zetten onze weg richting Ellezelles. Onderweg wachtte eerst nog de beklimming door het bos van Houtaing.


In Ellezelles namen we niet de traditionele klim tot op de steenweg, maar aan de voet draaiden we rechtsop om via de Bruyere te klimmen tot aan de Potterie. Ter hoogte van de Potterie had Spartacus nog een ideetje voor een mooi afsluitend klimmetje, de Hurdumont. Flecha die na zijn snelle start al een kilometer of 40 tussen zijn kader hing, had er niet beter op gevonden om net voor het begin van de klim te schakelen naar "het buitenblad!!!!!!!!!" en vol aan te zetten. Hij ging fors door tot we halfweg de klim geen Flecha meer zagen, iedereen keek verbaast naar elkaar en dacht dat Juan Antonio hier een huzarenstukje had opgevoerd. Tot we iets verder een Flecha zagen weggestoken achter een stilstaande wagen.


Na de Hurdumont ging het via Everbeek en Zarlardinge richting de Presse, waar er tussen pot en pint al afspraken gemaakt werden voor volgende zondag om toch eens voor iets meer de vlaktes op te zoeken. Afwachten wat Spartacus in petto heeft???Terug