De Trudy's Cycling Team

01/08/2010: DikkelvenneParcours: Geraardsbergen-Everbeek-Flobecq-Schorisse-Mater-Sint Maria Latem-Dikkelvenne-Scheldewindeke-Oosterzele-Velzeke-Nederbrakel-Everbeek-Geraardsbergen

Afstand: 90 km

Gemiddelde: 26,7 km/h


Op deze eerste zondag van augustus waren er slechts 4 Trudy's paraat(Spartacus,El Pistoleiro,Flecha en The Boss) om hun kilometers af te malen. Er stond een vrij lastige onderneming op het programma, de 75km van de Rochustochten in Oosterzele. Op zaterdag waren Chassepatat,Spartacus en Flecha al op verkenning geweest, de briefing was dan ook, een niet te onderschatten omloop.


Vanop de markt ging het langs de oudenaardsesteenweg tot boven aan de Fayte in Everbeek, waar we aansluiting hadden op het parcours. Langs, D'hoppe ging het richting Schorisse via het Bosgat. Van daaruit ging het richting de beklimming van de Varent. Daar werd duidelijk dat El Pistoleiro in goede doen was. Ook Flecha ging gezwind naar boven, alsook The Boss en Spartacus kwamen vlot boven. De afdaling langs Mater was welgekomen om wat te eten.


Ter hoogte van Nederzwalm konden we aanpikken bij een club uit Sint-Lievens-Houtem, deze hielden de kilometerteller constant rond de 32km/u. We konden ons in de groep houden tot in Oosterzele, waar voor hen de tocht erop zat. Met ons vieren moesten we nu nog een lastige 35km afleggen. Meteen trokken Flecha en El Pistoleiro door, Spartacus en The Bosse moesten alles uit de kast halen om opnieuw aansluiting te vinden. Iets later konden we aanpikken bij een duo, ook deze hielden er een aardig tempo op na. Op de hellende strook richting Oudenhove kreeg The Boss het een eerste maal lastig. We lieten hem opnieuw aanpikken, maar bij het volgende klimmetje was het duidelijk, The Boss zijn tank was compleet leeg.


Op de Toepkapel blaasde El Pistoleiro iedereen weg op zijn buitenblad, zowel Flecha, Spartacus als The Boss stonden geparkeerd. Voor de voet van de slotklim, de Fayte, kwamen we weer samen. Daar was het opnieuw El Pistoleiro die de sterkste was voor Flecha. Spartacus kon in de slotmeters nog wegspringen van The Boss en behaalde nog een podiumplaats. Voor de derde zondag op rij sneuvelde het clubrecord, er stonden 90km op de teller.Terug