De Trudy's Cycling Team

15/08/2010: AffligemParcours: Geraardsbergen-Appelterre-Ninove-Okegem-Roosdaal-Denderleeuw-Affligem-Teralfene-Erembodegem-Okegem-Ninove-Pollare-Geraardsbergen

Afstand: 76 km

Gemiddelde: 27 km/h


Onder dreigende wolken vertrokken 4 Trudy's (Chatte, Burre, Davy en Lievisj) voor hun gebruikelijke zondagrit.


Via Schendelbeke, Idegem, Zandbergen en Appelterre ging het aan een rustig tempo richting Ninove. Gekomen langsheen de spoorweg reden we links richting "Den Doorn". Daar ontbond de Flecha een 1ste maal zijn duivels. Daar konden we dan ook voor het eerst voelen dat we de wind volledig in het nadeel hadden. Voorbij Okegem kozen we om naar Roosdaal (Pamel) te rijden om zo onze 1ste beklimming van de dag aan te vatten, nl. de Puttenberg. Een veraderlijke (slechte) strook kasseien die na 400 meter verbeterden maar dan kwam het lastigste stuk van 200 meter steil bergop. Dit was dan ook een aangename kennismaking met deze kuitenbijter ! Via Liedekerke en Denderleeuw ging het verder richting Affligem en Teralfene waar dan de hemelssluizen opengingen. (Het moest ervan komen) De regenjassen werden van stal gehaald en zo konden we verder onze helse tocht verderzetten.


In Teralfene aangekomen vond Lievisj dat we eens links moesten afslaan. Dit was een smal straatje maar het was er ééntje die nogal redelijk valsplat naar omhoog hing die ons leidde tot boven de autostrade. Andermaal was dit weer een serieuze kuitenbijter die we voor onze wielen geschoven kregen.


Via enkele smalle straatjes kwamen we dan terecht in Erembodegem waar we, gezien het aantal kilometer die we dan al hadden, besloten om via het denderpad naar Geraardsbergen te rijden. Nu hadden we de wind volledig in het voordeel wat we dan ook direct zagen aan onze kilometerteller. Die schoot direct tot boven de 35 km/h. Tot in Grimminge maakten we er een snelheidswedstrijd van met serieuze aflossingen. Onzen Davy kreeg het enkele keren lastig met het hoge tempo dat ontwikkeld werd. Dit leek wel voldoende en tot daar ging dan ook onze dernyrit. De laatste 8 km werden dan ook afgelegd aan een rustige tempo zodat we onze benen konden laten bekomen. Aangekomen in ons lokaal werden we opgewacht door onze Roesems die ondertussen een andere hobby gevonden had, nl. kaarten. (Was het "manillen" of zou het "wippen" geweest zijn?)


De rit werd aan den toog nog even besproken zodat we ons toch een beetje konden laten drogen na een echte Flandrienrit !Terug