De Trudy's Cycling Team

22/08/2010: KasteeltochtenParcours: Idegem-Schendelbeke-Onkerzele-Geraardsbergen-Overboelare-Lessenbos-Silly-Graty-Horrues-Lombise-Silly-Bassily-Bever-Viane-Moerbeke-Onkerzele-Geraardsbergen

Afstand: 83 km

Gemiddelde: 28 km/h


Om 8 uur maakten 4 Trudy's (Burre, V.D. Herrewegen, Davy en Lievisj) hun opwachting aan het lokaal voor de rit van de "Kasteeltochten" in Idegem. Voornaamste afwezigen waren The Boss (afgemeld) en Spartacus (verlof in champagnestreek Razz). De eerste 8 km tot in Idegem (inschrijving) werd er een licht tempo op na gehouden. Dit ter opwarming van de spieren. Na ons te hebben ingeschreven vertrokken we dus voor de 75 vrij lastige km's. Er werd geopteerd voor een rustig begin met direct de beklimming van de Onkerzelestraat. Bovengekomen wisten we direct hoe de benen vandaag aanvoelden.Via de Schillebeekstraat ging het richting Boureng (Deux-Acren) waar we een eerste maal dienden te stoppen. Onzen Davy was vooraan lek gereden. Met enige moeite werd de vervanging van den binnenband toch tot een goed einde gebracht. (Bijna dachten we dat onze Zwetten van Ath platgevallen was) Terug vertrokken ging het richting Lessenbos waar we een 1ste maal konden aanpikken bij een groepje collega's. Het tempo lag direct een stukje hoger.Op de weg van Lessenbos naar St. Marcoult (Silly) moesten we spijtig genoeg deze groep laten rijden want onzen Davy kreeg terug af te rekenen met een lekke voorband. (Het mocht gezegd worden, Davy had duidelijk zijn dagje niet !) Terug vertrokken ging het richting Graty waar we terug konden aanpikken bij een 5-tal collega's die ons met een verbluffend tempo op sleeptouw namen. Even dachten we dat er een wielerwedstrijd aan de gang was. (Zo snel ging het) In Horrues werd er dan ook op elkaar gewacht. Voor we aan de bevoorrading waren in Lombise wachtte ons nog een serieus stukje vals plat waar, voor de meeste van ons, de benen begonnen tegen te spartelen. Of beter gezegd, verzuurd geraakten. De bevoorrading na 43 km was dan ook welgekomen. Onze Roesems liep al tegen het rood aan Embarassed! Na ons te hebben versterkt, vertrokken we aan een iets rustiger tempo (ongeveer 27 km/h) richting Silly waar we boven op St. Marcoult (bergje) terug ... hoe raad je het ... konden aanpikken bij een groepje van ongeveer 10 man. Hier ging het tempo andermaal een stuk de hoogte in. Constant reden we tussen de 30 à 40 km/h. Als een sneltrein ging het richting Bassily, Bever, Viane & Moerbeke. Onze Roesems had in Bassily het gevoel van de bijna-krampen beet. Toch beet hij stevig door.Ondertussen was in Moerbeke de groep al aangedikt tot een 25 man. Via Moerbeke ging het dus naar Onkerzele waar in de Bosstraat de grote groep op een lint getrokken werd. Hier eindigde de rit van de Kasteeltochten voor de 4 trudy's. Zij reden aan een cooldown-tempo via de Botermelk- en Voldersstraat richting Geraardsbergen waar we omstreeks 11.30u aankwamen in ons lokaal.


Deze tourtocht kon dus samengevat worden als een snelle, maar lastige rit die soms het gehalte had van een wielerwedstrijd. Zeker een dikke proficiat aan de Roesems daar het terug zijn eerste optreden was sinds 3 weken ! In ons lokaal werd de rit geannalyseerd met een welverdiend drankje waarna we elk voldaan terug naar la casa konden. Ook zeker te vermelden is de rit van Jean-Claude en Christian (40 km).
Terug