De Trudy's Cycling Team

19/09/2010: FrasnesParcours:Geraardsbergen - Lessen - Rebaix - Frasnes - Ghoy - Deux-Acren - Geraardsbergen

Afstand: 60 km

Gemiddelde: 24,4 km/h


Door de geboorte kon EP natuurlijk niet aanwezig zijn op de zondagrit, het waren The Boss,Spartacus en kampioen in spé Flecha die aan de start stonden. Ze werden vergezeld van een warmbloedige gelegenheidsrijder Nico.


Er werd besloten om langs de dender tot in Ath te rijden, iets voorbij Lessen werden we met een lekke band geconfronteerd van Nico. De temperatuur langs het water haalde nauweijks 10 graden, ter hoogte van Rebaix verlieten we het denderpad om langs de Waalse baantjes onze tocht verder te zetten. Bij Nico hing de kermisfuif van Viane duidelijk nog in het lijf. Op een eerste klimmetje moest hij de rol lossen, maar hij verbaasde ons door achter de wegrijdende Flecha te gaan, dit was blijkbaar toch wat te hoog gegrepen en leidde tot een "chassepatat". Spartacus en The Boss haalden hem net voor de top nog bij. Van Flecha was er dan al geen spoor meer te bekennen.


Van daaruit ging het richting bos van Frasnes, waar Spartacus nog een leuke kuitenbijter had gevonden, vooral de laatste 200 meter van dit klimmetje kruipt in de benen.Flecha kwam opnieuw als eerste boven, al was de achterstand van de The Boss en Spartacus niet zo groot. Op Nico was het even wachten, maar ook hij kwam boven.Hij kreeg daar een eerste tekenen van "bierkrampen" in de benen.


Via Lahamaide ging het naar Ghoy, waar Spartacus op het klimmetje naar centrum Lessen toe nog een verrassingsaanval wou uitvoeren, maar nog voor hij wou aanzetten,was daar..................jawel Flecha, Spartacus probeerde te counteren, maar kon nooit aan het wiel komen. Bovengekomen was het duidelijk dat Nico zijn laatste pijlen had verschoten. Ons laatste obstakel was een plaatselijke brocantemarkt in Deux-Acren. Aangekomen in de Presse wachtte ons de nodige verfrissing en hapje. Ook onze President en Christian hadden hun kilometers afgelegd.
Terug