De Trudy's Cycling Team

03/10/2010: OkegemParcours:Geraardsbergen - Schendelbeke - Idegem - Zandbergen - Appelterre - Outer - Ninove - Okegem - Ninove - Denderwindeke - Nieuwenhove - Grimminge - Onkerzele - Geraardsbergen

Afstand: 46 km

Gemiddelde: 23 km/h


Voor de laatste rit van het seizoen 2010 werd er afgesproken om allemaal tesamen (dus ook Jean-Claude en Christian) de rit af te haspelen aan een gezapig tempo.


Om 9 uur stonden dus 7 Trudy's klaar aan ons lokaal. Die 7 waren : Burre (onze nieuwe kampioen), Flamez, Davy, Jean Claude, Christian, Chavatte Kim en Lievisj. Onze Chatte was voor een weekendje op bezoek bij onze vrienden in Italië en onze Roesems was druk bezig met zijn verbouwingswerken van zijn appartement !


Ter plaatse werd overeengekomen om een redelijk vlak parcours te nemen en zo vertrokken we dus richting Schendelbeke, Idegem en Zandbergen om zo in Ninove aan te komen. Onderweg maakten we reeds kennis met de redelijk stevige wind die in het nadeel zat. In Ninove namen we dan, zoals gebruikelijk, een ommetje via Outer om zo dan het centrum van Ninove aan te doen, waar we een eerste keer halt moesten houden voor een gesloten overweg. Terug vertrokken ging het richting Okegem. Tussen Chavatte Kim en Jean Claude was de verstandhouding zoek want onze Shleck was vergeten te zeggen om links af te slaan en zo reed onze President gewoon rechtdoor. Zo moest onze Jean Claude al direct een achtervolging inzetten en dit op een lastig stukje vals plat. De eerste pijlen waren dus verschoten !


Gekomen in Okegem werden we terug staande gehouden voor alweer een gesloten overweg. Na deze stop werd de terugweg aangevat via het Denderpad. Dit werd tot in Ninove een gevaarlijke bedoening. In één van de gevaarlijke en onoverzichtelijke bochten was het bijna prijs. Onze Davy en Kim Chavatte, die op kop reden, moesten een flink uitwijkmaneuver uit hun mouw slaan om toch maar niet in aanrijding te komen met een aantal debiele tegenliggers. Zoals die op het Denderpad vlogen was onverantwoord. Gezien de gevaarlijke situatie kozen we in Ninove om onze tocht verder te zetten langs de gewone wegen. Zo ging het via de steenweg naar Denderwindeke naar de Kapellekensbaan waar onze Président de eerder inspanningen moest bekopen. Zoals afgesproken werd er door iedereen gewacht. Wanneer we terug allemaal samen waren, ging het via de afdaling van de Keringstraat richting Grimminge en Onkerzele waar we ons laatste stukje valsplat van de Voldersstraat voor de wielen kregen geschoven. En zo kwamen we dus na 2 uur aan in ons lokaal waar we opgewacht werden door onze sponsor Eddy en de geblesseerde Beirisj. Daar werd er door onzen CEO een tweetal flessen bubbels afgetrokken die we eerder dit jaar gekregen hadden van onze vrienden uit Italië.


Alweer konden we spreken van een geslaagde rit.Terug