De Trudy's Cycling Team

06/03/2011: HerfelingenParcours:Geraardsbergen-Viane-Bever-Herfelingen-Vollezele-Galmaarden-Nieuwenhove-Zanbergen-Geraardsbergen

Afstand: 62 km

Gemiddelde: 24 km/h

Hoogtemeters:


Vandaag stond voor het vernieuwde Trudy's Cycling Team de eerste rit van het seizoen 2011 op het programma. Nadat de twee voorgaande jaren de start van het seizoen in regen werd gereden, kon er nu vertrokken worden onder een stralend zonnetje. De Trudy's stonden op twee na, allemaal aan de start van de openingsrit. Dat wil zeggen dat alle kleppers er meteen stonden, en om het seizoen te openen zet ik ze nog even op een rij: Lievens (El Pistoleiro), Beirens(Valverde), Davy(Gilbert), Louis( Sjleck F.) Kim C.(Sjleck A.), Chatte(Spartacus), Burre (Flecha), Kenneth(Rosseler), Dennis(Chavanel), Kim VDH(Roesems), Flamez( The Boss), Jean-Claude( President) en Mario( Meirghaeghe), Christian ( Dieumerci). Er kwam ook nog een gelegenheidsrijder de sfeer opsnuiven. Mario, Jean-Claude en Christian haspelden gezamenlijk hun eerste 45km van het seizoen af.


Voor de grote groep stond er een ritje richting Pajottenland op het programma. Zowaar ook de eerste test voor ons nieuwe navigatiesysteem. Bij de start was er al meteen een technisch probleem voor Valverde, na een kleine ingreep konden we verder met als eerste beklimming van het seizoen, de Guillemainlaan,deze reden we mooi in grupetto op. Zo ging het langs Viane richting Bever. Op een licht oplopend stukje werd er een eerste versnelling geplaatst door "la machine" vlot gevolgd door de volledige groep. Het tempo werd rustig onderhouden, er werd rustig gekeuveld. Nijdige hellingen stonden er niet op het programma, toch ging het steeds op en af. Bij zo een stukje ter hoogte van het station van Herne, werd er door A.Sjleck toch eens aan de boom geschud, Valverde, El Pistoleiro, Chavanel, Rosseler, Spartacus, Gilbert, Flecha konden hun wagonnetje aanpikken, F.Sjleck moest enkele meters prijsgeven. The Boss en Roesems zochten verstandig hun eigen tempo op. Na een klein gps vergissing, maakten we een omwegje via de steenweg naar Asse, daar ging het flink omhoog, met de wind compleet in het nadeel, daar waren het de mannen in goeie doen, Chavanel en Flecha die het commando voerden, voor de eerste maal werd de groep uiteen getrokken. Boven werd op iedereen gewacht, het sein voor Roesems om zijn eerste "zwarte fles" van het seizoen binnen te gieten. In Vollezele kregen we de zijkant van de congoberg voor de voeten, een kort maar krachtig stukje, waar een groepje wandelaars, de Roesems naar boven schreeuwden, wat is hij toch populair onze "Leonardo".


De afdaling van de congoberg was welgekomen, op het laatste stukje naar Nieuwenhove toe kregen we een krachtmeting tussen Chavanel en Flecha. De rest van de groep peddelde rustig omhoog. Via de boskant ging het richting Zandbergen, ter hoogte van de kasseistrook in Grimminge plaatste Valverde een versnelling, toch de rest liet begaan met het oog op het laatste stuk in Onkerzele. Flecha speelde het spel heel leep, hij bengelde ter hoogte van de gavers een tiental meter achter de groep. Op het hellend gedeelte van de Volderstraat kon Chavanel zijn goeie benen niet meer houden en versnelde verschroeiend, maar...dat was voor Flecha geen probleem om aan te pikken, het waren El Pistoleiro, Valverde en Rosseler die ook nog vooraan geraakten, maar bij de laatste versnelling, waar het wijzertje 45km/u aanwees, waren het nog enkel El Pistoleiro, Chavanel en Flecha die stand hielden en als eerste het ronde punt bereikten.


Iedereen kwam na 62km tevreden aan in de Presse, daar werd het verbroederingsbord voorgesteld ( later meer daarover, ge weet nooit dat nen Italiaan hier iets van verstaat). Van Linda kregen we nog een hapje aangeboden en bij deze werd onze eerste rit dan ook afgesloten. Kort samengevat; mooi weer, veel Trudy's, goeie sfeer,...meer van dat zou ik zeggen.
Terug