De Trudy's Cycling Team

13/03/2011: BrakelParcours:Geraardsbergen-Everbeek-Parike-Brakel-Oudenhove-Godveerdegem-Steenhuize-Ophasselt-Geraardsbergen

Afstand: 60 km

Gemiddelde: 24 km/h

Hoogtemeters:


Voor de tweede rit opnieuw een mooi deelnemersveld. Enkel de gebroeders Sjleck en Flecha verschenen niet aan de start.Vandaag stond een rit op het programma langs Brakel en Zottegem. Bij een aangename temperatuur werd er vertrokken aan ons lokaal. De President en Mario trokken er ook op uit voor hun rit. Hun ploegmakker Christian was er niet bij door kaartverplichtingen bij de Serganten Langs de werken van Overboelaere werd er koers gezet richting Everbeek, waar de eerste hindernis van de dag volgde, de beklimming van het Lobke. Niemand had echt zin om al onmiddellijk een versnelling te plaatsen. De schifting werd automatisch gevoerd door het tempo van El Pistoleiro. Boven troepte de groep opniew samen. Van daar volgde een lange afdaling richting Brakel, daar werd een klein ommetje gemaakt langs Parike. Rosseler, "De stier van Parike" kende weinig succes bij het doorkruisen van zijn dorp, hij reed lek.


Na het vervangen van de lekke band ging het verder naar de altijd mooie en rustige passage via de Toepkapel. Iets verder in Oudenhove, kregen we de Potaardeberg onder de wielen geschoven, niet zo lang, maar door de slechte staat van het wegdek en het steilste stuk op het einde, toch een aardige kuitenbijter Daarna kregen we nog de klim van de Pijpketel, daar was het El Pistoleiro die opnieuw het commando voerde, gevolgd door Valverde en Chavanel. Op korte afstand volgden Rosseler, Gilbert en Spartacus. Voor The Boss is het nog te vroeg in het seizoen en hij kwam op eigen tempo naar boven, gevolgd door een met krampen geplaagde Roesems Langs Godveerdegem en Wijnhuize ( wat een prachtige namen toch) ging het naar de Bergstraat in Steenhuize, waar Roesems op karakter gezwind naar boven knalde. In Smeerebbe kreeg Spartacus nog het idee om op de laatste hellende strook het tempo op te drijven, de groep verbrokkelde een beetje, maar alles kwam weer samen.


De aankomst lag vandaag op het einde het brandstraatje, Valverde die zijn zinnen had gezet op de ritzege, probeerde een combine te maken met El Pistoleiro en Spartacus. Hij zou als eerste het brandstraatje opdraaien en van aan de voet versnellen, El Pistoleiro en Spartacus moesten dan "het gat" laten vallen en zich breed genoeg maken. Zo gebeurde ook en met veel bravoure kwam Valverde dan ook als eerste aan op de Markt. Voor volgende zondag staat er een relatief vlakke rit op het programma richting Isières. Misschien iets voor de sprinters binnen het Trudy's Cycling Team. Foto in bijlage onze Roesems, in betere tijden met mooie zonnebril.


@Valverde: El Pistoleiro en Spartacus hebben deze week nog niets ontvangen op de rekening!!!!!!!!!
Terug