De Trudy's Cycling Team

27/03/2011: Cyclo MuurtochtParcours: Hiko Cyclo Muurtocht in Zandbergen

Afstand: 65 km

Gemiddelde: 25 km/h

Hoogtemeters:


Voor de vierde rit van het seizoen opnieuw een ruime delegatie Trudy's(10) aan de Presse, voor de Cyclo Muurtocht met vertrek te Zandbergen. Na de inschrijving werd er gekozen voor de 45km, met de heen-en terugrit kwamen we zo toch aan 65km. Het vertrek ging meteen gepaard met een stevig stukje bergop richting Pollare. De Roesems ging voortvarend van start en nam het commando op de klim. Langs Denderwindeke ging het verder steeds op en af, dit begon halfweg de rit al bij sommigen serieus in de benen te hangen. Voor Flecha, in volle voorbereiding op zijn RVV, was er nog een prachtig stukje kasseien voorzien, waarop hij dan ook uitgebreid de benen nog eens kon testen. Iedereen was het over eens, hij is er klaar voor. Toch krijg hij ter hoogte van Vollezele eventjes last van vermoeidheid, naweeën van het skiverlof. Ook Rosseler en Chavanel lieten opnieuw een sterke indruk.


De bevoorrading lieten we aan ons voorbij gaan en langs de kouter in Galmaarden werd het tempo nog eens stevig de hoogte ingejaagd, Lowie moest daar de groep laten rijden, eerst Gibert en dan El Pistoleiro die het tempo aangaven, ter hoogte van het Moerbekeplein was de groep weer compleet. Via Onkerzele werd de finale van de rit ingezet, een demarrage van Rosseler werd beantwoord door Chavanel. De twee reden weg van de rest, Flecha kon zijn wagonnetje net niet aanpikken. Spartacus, die nog een cartoucheken had opgespaard, probeerde het gat op zijn eentje te dichten, wat ook lukte en meer zelfs, net over de brug in Zandbergen, ging hij erop en erover.


Na het ophalen van de groepsfoto, werd er teruggereden naar de Presse. Men verwachtte nog een prestigespurtje in het Visstraatje,maar El Pistoleiro en Spartacus spraken hun ervaring aan en deden proffessioneel de "deur" dicht.


Volgende week zondag is er geen rit voorzien(RVV), wel kunnen we op zaterdag gaan supporteren voor onze Flecha, die met zijn Italiaanse compagnons de start neemt in Brugge, om hopelijk geschiedenis te schrijven, om als eerste Trudy dit te verwezenlijken. Vanaf donderdag vertoeven onze vrienden van Veloclub Oggiono in Geraardsbergen. Iedereen is dan ook welkom op de openingsdrink in de Presse op donderdagavond. Zaterdag staat dan de galaavond op het programma, met als hoogtepunt natuurlijk de overhandiging van het verbroederingsbord.Terug