De Trudy's Cycling Team

10/04/2011: LombeekParcours:Geraardsbergen-Zandbergen-Waarbeke-Galmaarden-Vollezele-Herfelingen-Oetingen-Gooik-Lombeek-Neigem-Nieuwenhove-Idegem-Geraardsbergen

Afstand: 69 km

Gemiddelde: 25,9 km/h

Hoogtemeters: 539 m


Voor het verslag van rit5 kunnen we kort zijn, door de Ronde van Vlaanderen en het verbroederingsweekend met onze Italiaanse vrienden van Veloclub Oggiono, stond er geen rit op het programma die meetelde voor het clubkampioenschap. Het waren enkel de President,Mario en Dieumerci die op tijd wakker waren om een trainingsritje te rijden. Voor de anderen duurde de nacht en voor sommigen zelfs de ochtend iets te lang. Nog even meegeven dat Burre er in geslaagd is om als eerste Trudy, de afstand van 260km tussen Brugge en Meerbeke af te leggen. Nogmaals proficiat met deze sterke prestatie.


Na een weekje inactiviteit, opnieuw een tiental Trudy's paraat voor hun zondagsrit. Deze week ging de rit langs het pajottenland. Bij de start was het nog wat frisjes, maar met de Kaekelenberg in Zandbergen meteen onder de wielen, was iedereen snel opgewarmd. Via Waarbeke ging het richting centrum Galmaarden. Vandaaruit moest de zijkant van de Congoberg bedwongen worden, daar werd dan ook al meteen een eerste keer aan het gashendelde getrokken. Spartacus(last van ziektekiemen) liet alles aan hem voorbijgaan en peddelde rustig met F.Sjleck(wedstrijd nog in de benen) naar boven. Flecha plaatste een versnelling, vlot gecounterd door de "belgisch kampioen", gelegenheidsrijder Clippel. Toen werd meteen duidelijk dat Flecha voor vandaag zijn speelkameraad had gevonden.


Na de Congoberg ging het richting Herfelingen, steeds werd er een vlot tempo op na gehouden. Enkele keren stak ook ex-kampioen Vaverde zijn neus eens aan het venster, alhoewel op kop rijden duidelijk niet zijn favoriete bezigheid is Ook Chavanel en Rosseler kenden niet hun beste dagje, voor Gilbert was het steeds van net niet, hij reageerde een paar keer iets te laat op een uitval, waardoor hij steeds in een chassepatat terecht kwam. Toch, zijn weken van de waarheid komen eraan en er is wel al beterschap merkbaar. In Gooik werden we nog getrakteerd op een pittige klim, daar was het A. Sjleck die meeschuifde in de voorste gelederen. Ook bij hem is de conditie in stijgende lijn. Over El Pistoleiro hoef ik weining nieuws te vertellen, hij schuift steeds heel makkelijk mee, zelfs met weinig trainingskilometers. Langs Nieuwenhove werd de afdaling aangevat van de Bovenkassei, tot in Idegem werd er rusting in groep verdergereden, na de doortocht langs het industriepark werd de finale ingezet, meteen waren er vier Trudy's die dit aan hen lieten voorbijgaan, Spartacus,El Pistoleiro,F.Sjleck en Gilbert. De anderen maakten er een ware afvalrace van, vanop de tweede rij zagen we hen één voor één sneuvelen, wie er uiteindelijk als eerste de denkbeeldige finish haald was niet duidelijk, vooral omdat er discussie was waar die juist gelegen was.


Na de rit konden we genieten van de kaas en salami die ons werd aangeboden door Principessa Yvonneken, Lele en Teo van Cenacolo. Linda bood ons een stokbroodje aan en bij deze opnieuw een geslaagde rit.
Terug