De Trudy's Cycling Team

17/04/2011: Saint-SauveurParcours:Geraardsbergen-Zarlardinge-Wodecq-Saint-Sauveur-Escalette-Lahamaide-Ogy-Ghoy-Geraardsbergen

Afstand: 65 km

Gemiddelde: 24,3 km/h

Hoogtemeters: 705 m


Voor het eerst dit seizoen een klein deelnemersveld. Slechts 4 Trudy's (Flecha,Leukemans,Spartacus en A. Sjleck) deze werden bijgestaan door gelegenheidsrijder Jo "Cavendish". Vandaag stond een rit gepland richting het welbekende Saint-Sauveur. Dit betekende heel wat klimwerk voor de boeg. Iedereen was gemotiveerd, vooral omdat er na de rit blinde vinken op het programma stonden.


De aanloop was traditioneel langs Zarlardinge. Tot in Wodecq waren er geen noemenswaardige hindernissen. Maar dan begon het, langs prachtige baantjes was het van de ene helling naar de andere. Tijdens de klim naar Grand Monchau was er even verwarring toen Flecha en A.Sjleck niet meer te bespeuren waren, geen nood alles kwam weer samen. Na de Grand Monchau keek iedereen uit naar Les Hauts, echter werd deze niet beklommen langs de steil kasseikant, wel kregen we een zijkant onder de wielen, die uitkwam bovenaan de kasseien. Er wachtte dan ook een gevaarlijke afdaling langs de kasseikant. Eenmaal beneden, ging het meteen weer omhoog, vanwaar men een prachtig zicht had op de hellingsgraad van Les Hauts ( geen nood we gaan hem nog eens in het programma steken). Na een afdaling kwamen we opnieuw in een klein baantje terecht die ons naar de volgend klim bracht. Slingerend door het landschap ging het opnieuw pittig omhoog.


Na al het klimwerk rond Saint-Sauveur, kwamen we aan de voet van de klim door het bos van Frasnes. Dit was onze laatste hindernis op Waals grondgebied voor vandaag. Wat de beklimmingen betreffen, kan ik meegeven dat het steeds Flecha was die zijn uitstekende conditie kon etaleren, soms ging A. Sjleck eens mee, een andere keer was het Leukemans (ex-valverde) die het wiel poogde te houden, toch was het steeds Flecha die als eerste bovenkwam. Cavendish volgde ook steeds op korte afstand, voor Spartacus ging dit boven zijn petje en na zijn Bloesemrit met Flecha van de dag voordien, was het dan ook aangeraden om zijn eigen tempo te zoeken. Na het bos van Frasnes ging het langs de bekende baan naar Frasnes tot in Lahamaide, waar de afslag werd genomen Ogy om zo verder te gaan richting Ghoy. Ter hoogte van Ogy stond er nog een hellend stuk op het programma, Flecha versnelde daar, iedereen past...toch dacht hij dat wij op zijn wiel zaten, hij versnelde nog eens en toen hij zich achterom keek zag hij een 30-tal collega wielertoeristen in zijn wiel zitten, zo een krachtpatser!!!!


De aankomst was voorzien op 'de Poggio' , (Boureng). Er werd lang gewacht om de eerste aanval in te zetten, toch was het alweer Flecha die de lont ontstak, Cavendish en Spartacus pasten onmiddellijk, A. Sjelck zocht zijn tempo en Leukemans reageerde direct op Flecha, hij probeerde Flecha uit het wiel te knallen op het tweede gedeelte, maar deze zette meteen orde op zaken en kwam als eerste boven.


Nadien kwam de zieke El Pistoleiro ons nog vervoegen op het eetfestijn van wielerclub Jong en Moedig. Voor Flecha,Spartacus, Sjelck en Leukemans stond er nadien ook nog een bezoek gepland aan onze sponsor, 't Fonteinje. Ook daar werden we ontvangen met hapjes en de nodige drank. De klok sloeg al bijna 15u toen Flecha op het idee kwam om nog een mattentaart met koffie te gaan verorberen bij Taaf en Linda. Leukemans kon nog net een glaasje gerstenat achterover slaan en verliet dan zijn kompanen. Voor Spartacus kwam er rond 16u15 ook een einde aan zijn wieleruitstap. Voor Flecha en A. Sjleck het moment om nog eens te demarreren, zij finishten om 20u07!!!!!!! Goed voor een nieuw Trudy's record blijven plakken.Terug