De Trudy's Cycling Team

24/04/2011: ScheldewindekeParcours:Geraardsbergen-Ninove-Aaigem-Sint-Lievens-Houtem-Oosterzele-Scheldewindeke-Balegem-Zottegem-Oudenhove-Lierde-Deftinge

Afstand: 70 km

Gemiddelde: 26,8 km/h

Hoogtemeters: 528 m


Alweer rit 8 van het seizoen, deze week werd het Trudypeloton richting Scheldewindeke gestuurd. Het was in tegenstelling tot de voorbije dagen nog wat bewolkt bij het vertrek. Toch de temperatuur was aangenaam om te fietsen. Er waren 7 Trudy's paraat en een gelegenheidsrijder. Van bij de start was het meteen duidelijk dat dit geen gezondheidswandeling ging worden, na het steile klimwerk van vorige week, was het parcours deze week iets vlakker, maar toch nog heel wat oplopende wegen. Tot in Ninove werd er al meteen een stevig tempo onderhouden. Vanaf Aaigem volgde het ene oplopende stuk na het andere, het waren de Sjleck brothers die duidelijk met de goede benen zaten, op iedere hellende strook was het F. Sjleck die makkelijk vooraan de groep kwam postvatten, samen met zijn broeder.


Op de man van het voorseizoen, Flecha, was het even wachten. Maar na het keerpunt in Scheldewindeke,was niet alleen zijn gps op punt gezet maar sloeg ook het motortje aan van Jan Antoon. Bij het keerpunt zaten we aan een gemiddelde van 28km/u, waar zijn de Trudy tijden van 23km/u gemiddelden Dat dit nog wat ging dalen was te voorspellen, want het lastigste stuk werd opgespaard voor de laatste 20km. Voor The Boss begon dan ook de fase van het aanklampen, op de Slijpstraat trok Rosseler eens door, maar in zijn enthousiasme stootte hij zijn knie tegen het stuur, een valpartij kwam er niet van, maar een bebloede knie was het gevolg.


Door de hoge snelheid, waren we iets voor op het snelste tijdschema, parcoursverantwoordelijken Flecha en Spartacus moesten nog een lusje voorzien om toch niet te vroeg bij Taaf en Linda aan te komen. Na enig overleg werd er via een ommetje door Deftinge en Overboelaere nog een helling ingelast, de Voskensstraat. Voor de leken, niet lang, maar een steile puist. Bij het binnenrijden van Overboelaere, had Spartacus zijn plannetje kenbaar gemaakt aan A. Sjleck. Maar.........zijn laatste woord was er nog niet uit of net over de brug ging Flecha aan de haal, het waren El Pistoleiro,Rosseler en F. Sjleck die mee waren. Spartacus en A. Sjleck bleven samen tot de voet, iets verder gevolgd door een leeggereden Boss. Meteen bij het opdraaien, was het gameover voor Flecha. Het was F. Sjleck die als een bezetene versnelde, iedereen dacht: " hij zal wel stilvallen", maar El Pistoleiro moest toch al zijn "biefstukken" aanspreken om hem te remonteren, uiteindelijk lukt dit en ging hij aan de haal met de ritzege. In de achtergrond kwam The Boss nog sterk terug in het spoor van Spartacus, maar op het laatste hellende stuk kon, een met krampen kampende The Boss het wiel niet meer houden, dit allemaal voor een verre ereplaats.


Een op papier vlakke rit werd toch nog een lastige opdracht, mede door het hoge tempo die er werd op nagehouden. Toch nog even meegeven dat het aangewezen is om boven op de laatste helling elkaar toch op te wachten en dan in groep aan te komen in het lokaal. Nog altijd onder het motto: "samen uit,......" enz.Terug