De Trudy's Cycling Team

01/05/2011: Cambro CasteauParcours:Geraardsbergen-Bever-Bassily-Silly-Lombise-Cambron-Casteau-Meslin L'Eveque-Lessen-Geraardsbergen

Afstand: 70 km

Gemiddelde: 25,1 km/h

Hoogtemeters: 479 m


Voor de negende rit van het seizoen zeven Trudy's op het startblad en gelegenheidsrijder Clippel. Een tocht richting Cambron-Casteau stond op het programma. Via de Resteleustraat ging het meteen omhoog, daar waren het onmiddellijk de mannen in goeden doen die het tempo bepaalden. Voor Jurgen (eerste optreden dit seizoen) was het meteen naar adem happen. Langs Viane en Bever werd er aan een degelijk tempo verdergereden, met steeds enkele prikken van La Machine,Clippel en Flecha. Bij het verlaten van Bever kwam er een stukje naast de snelweg, waar de wind niet echt in het voordeel stond, het waren opnieuw de drie bovengenoemde die het tempo bepaalden en ik kan u verzekeren, het ging vooruit.


Bij het bereiken van Lombise, gaf het gps-systeem links aan, maar dit ging dwars door een bos, na wat draaien en keren en een Parijs-Roubaix strookje kwamen we opnieuw op het parcours uit. Bij het keerpunt in Cambron, werkten de kasseien voor Flecha als een rode lap op een stier. Hij stormde samen met La Machine,Clippel,Gilbert en Rosseler voorbij Paradisio of hoe dat het ook mag noemen nu. Na dit stukje was het even rustig en dan ook tijd om het suikergehalte opnieuw op peil te brengen.


Op het tweede gedeelte ging het er iets rustiger aan toe, mede door de strakke wind, die al veel energie had gekost aan de Trudy's. Voor Jurgen ging het alsmaar moeizamer en ook El Pistoleiro kreeg problemen met de opspelende rugpijn. Er kwamen geen noemenswaardige ontsnappingen meer en de groep kwam dan ook samen aan op de markt.

Terug