De Trudy's Cycling Team

15/05/2011: Bianchi NinoveParcours: Bianchi Ninove

Afstand: 75 km

Gemiddelde: 27 km/h

Hoogtemeters: 509 m


Vandaag stond de Bianchirit te Ninove op het programma, er werd nog even getwijfeld om een "regenparcours" af te leggen, maar we waagden ons toch aan de trip naar Ninove. Van onze jonge garde van de Trudy's was er vandaag geen spoor te bekennen, soms eist het nachtleven toch wat zijn tol . Wel aan de start, de brothers Sjleck,Spartacus,The Boss,El Pistoleiro,Flecha, en VDB. Nadat één van onze leden al bekend staat als strenge,maar rechtvaardige topscheidsrechter, kregen we voor deze rit ook het gezelschap van één van de topscheidsrechters uit het Belgsiche voetbal namelijk Benonie Bury. Ter hoogte van Onkerzele pikten ook nog twee gelegenheidsrijders aan, waaronder een gewezen profrenster.


Tot aan het vertrek te Ninove werd er een rustig tempo op na gehouden. Het weer werd ook alsmaar beter en we besloten om de 75km te rijden met einde te Geraardsbergen. Daar er toch heel wat volk onderweg was, konden we regelmatig eens aansluiten bij collega's. Het parcours ging constant op en af, waarbij nog eens kwam dat de wind gedurende 3/4 van de rit in het nadeel stond. In het tweede gedeelte werd er een groot stuk van de Markeroute gevolgd, zij het wel in omgekeerde richting. Bij het binnenrijden van Bever, kreeg VDB het wat lastiger, het was duidelijk dat hij niet zijn beste dag had, we wachten hem steeds op, maar in Viane werden de benen definiteif afgesneden, op de kasseien van Viane werd hij eruit gekletst en besloot dan ook wijselijk om rechtsaf te slaan en langs het denderpad zijn weg naar de Presse verder te zetten.


Voor de anderen stond er nog een lusje langs Everbeek op het programma. In Ghoy konden we aansluiten bij een groepje uit Erpe-Mere, samen telde ons peloton een 30 tal personen. Het tempo werd door de collega's van Erpe-Mere constant rond de 35km/u gehouden, in de kronkelende baantjes van Lessen naar Everbeek was het dan ook aan te raden om niet te ver in de groep post te vatten. In één van die bochten maakte The Boss een stuurfoutje en moest de rol lossen. Het was Flecha die hem opwachtte en terug in de groep bracht. Maar net toen ze aanpikten werd er links opgedraaid om de Bergstraat op te rijden, voor Spartacus ging het ook even te snel omhoog, hij reed samen met Flecha naar de top en even later kwam ook The Boss boven. In Everbeek-boven werd iedereen opgewacht, vandaaruit ging het langs Goeferdinge richting Geraardsbergen voor de Trudy's. In Zarlardinge namen we ook afscheid van Ellen en ?


Nog even meegeven dat scheidsrechter Bury voor zijn eerste Trudyrit indruk heeft gemaakt op de rest van de groep, het is duidelijk, onze Belgische scheidsrechters zijn in goede conditie Ook onze andere topreferee, heeft de superbenen te pakken, ik verwacht dit seizoen nog mooie momenten van onzen Frank S.


Na de rit werd er nog wat nagepraat en ook ons nieuw systeem om drank te bekomen viel goed mee, alé wat ons betreft toch, misschien dat Ingrid er anders over denktTerug