De Trudy's Cycling Team

29/05/2011: ChièvresParcours: Geraardsbergen - Deux-Acren - Bassily - Silly - Chièvres - Marcoult - Kokejane - Bever - Geraardsbergen

Afstand: 80 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 527 m


Voor onze wekelijkse zondagstrip slechts 6 Trudy's aan de start ook gelegenheidsrijder Foxie was paraat. Na de vorige week al opgesomde blessurelast binnen het Trudy's Cycling Team, kwam daar deze week ook nog The Boss bij. Volgens hem was de blessure opgelopen tijdens het voetbaltornooi, maar volgens ooggetuigen zou dit eerder een après-voetbaltornooiblessure zijn.


De zeven dapperen, mochten meteen beginnen met de klim van de resteleustraat, daarna volgde de afdaling langs Boureng, waar het meteen al uitkijken was voor een iets te enthousiaste automobilist. In het klimmetje naar het Lessenbos toe, waren het Chavanel en Foxie die het commando voerden. Het was voor de rest dan ook duidelijk dat dit de mannen waren om in het oog te houden. Ook de wind was in het eerste gedeelte geen bondgenoot, toch werd er nog stevig doorgetrokken. In Silly was er zowaar een tussensprint gepland, het was A.Sjleck die de sprint van ver inzette, Chavanel reageerde, maar kon Sjleck niet meer remonteren. Voor het laatste puntje was het een geslepen VDB die het haalde. Na de tussensprint volgde een verraderlijk stukje omhoog en daar moest VDB zijn inspanning even bekopen, hij moest dan ook de rol even lossen.


We kwamen aan het keerpunt in Chièvres en daar kregen we dan ook iets meer voordeel van de wind. Tijdens de rit had Rosseler ook zijn diensten aangeboden om samen met Spartacus te werken om Sljeck in een zo comfortabele positie aan de voet van Monte Schillebeek te brengen. Deze aanbieding werd met plezier aanvaard en zal hem dan ook het nodige contract opleveren bij de Leopard strekking van de Trudy’s. We kregen ook nog een kasseistrook te verwerken van een tweetal kilometer, gelukkig kon men regelmatig gebruik maken van de verharde zijstrook.


In Bassily probeerde Foxie weg te rijden, maar Spartacus kleefde aan het wiel om toch maar niemand te laten wegrijden. Bij het binnenrijden van Bever was het Chavanel die versnelde, Foxie ging mee, Spartacus maande Valverde aan om niet te reageren, het duo had geen parcourskennis en vlamde dan ook de afslag voorbij. Dit zou niet zonder gevolgen blijven, de beresterke La Machine, werd in de rituitslag naar de laatste plaats verwezen. De rest van de groep mocht dus strijden voor de ritzege, aan de afslag van de Heuvelstraat perste Spartacus nog eens alles uit de benen, hij hield vol tot aan de voet van Monte Schillebeek, daar nam Rosseler over. Sjleck zat in een zetel en maakte het dan ook op een indrukwekkende manier af. Wat een dag voor de Leopardboys, en dit zonder medekopman F.Sjleck, die zijn benen was gaan laten vollopen met Sancerre.


In het klassement zijn er weinig verschuivingen, VDB mag stilletjes aan naar boven beginnen kijken, The Boss en Gilbert(toch één van de favorieten bij de bookmakers) zijn aan een vrije val bezig naar de kelder van het klassement toe. Bovenaan blijft de top 3 onveranderd. Valverde sluipt ook iets dichter bij de top 5. Ook opvallend is de mooie plaats in de middenmoot voor Dieumerci.Terug