De Trudy's Cycling Team

12/06/2011: OrmeigniesParcours: Geraardsbergen - Ormeignies - Geraardsbergen

Afstand: 72 km

Gemiddelde: 26,9 km/h

Hoogtemeters:


Voor onze rit naar Ormeignies stonden slechts 6 handtekeningen op het startblad, vijf Trudy's (A. Sjleck, F. Sjleck, VDB, Gilbert en Flecha) en één gelegenheidsrijder (Jurgen Panis). De voornaamste afwezigen waren Valverde en Spartacus (kampioenenviering biljart), El Pistoleiro (verjaardagsfeest) en Rosseler (voorbereiding feest) . De wind speelde alweer, een groot deel van het parcours, een belangrijke rol. De zijdelingse wind zorgde er steeds voor dat zo goed als alles op het kantje moest, met natuurlijk de bijhorende "rekkervorming".. ;o) Het parcours was in feite ook al even verraderlijk als de wind, want wie dacht van vandaag een platte rit voor de wielen geschoven te krijgen kwam meer dan bedrogen uit..


Tijdens de eerste 10km waren het F. Sjeck en Flecha die het tempo bepaalden. Vanaf Wodecq namen A. Sjleck en Jurgen het kopwerk over en al snel bleek dat beide vandaag over de beste benen beschikten. Op de hellende stroken hingen Gilbert, VDB en Flecha dan ook dikwijls aan de rekker. Onderweg werd er uiteraard ook af en toe wat gespeeld , zij het in beperkte mate, na de vorige week gemaakte afspraken om van onze zondagrit een fietstocht "met aankomst" te maken en geen koers. ;o)


Ter hoogte van Bois-de-Lessines kregen we nog een lange licht hellende strook voor de pedalen geschoven, alvorens de slotklim naar Boureng aan te vatten. Halfweg deze strook gaf gps aan om links af te slaan in een doodlopende straat :-/ Hierop begon Flecha naarstig aan zijn gps te prutsen , terwijl A. Sjleck en Jurgen er een strak tempo op nahielden, op deze toch wel verraderlijk hellende makadamstrook... En of ze verraderlijk was.. Want terwijl Flecha zijn gps nog aan het consulteren was, bleek hij niet op te merken dat hij zich dichter en dichter bij een geparkeerde wagen begon te begeven.. en het onvermijdelijke gebeurde.. Flecha keek op een bepaald moment nog even op, maar kon het onheil niet meer ontwijken... POEF, PARDOES, KRAK, KLINGELING!!! en Flecha boorde zich als een volleerde pijl (flecha) door de achteruit van de nietsvermoedende, geparkeerde wagen (kdenk dat het ne Renault was).. Aangezien de zes starters ietwat uit elkaar lagen, had niet iedereen gemerkt wat er gebeurd was.. maar al snel bleek bij het achterom kijken dat er iets niet pluis was.. en ja, bij het terugkeren zat onze Flecha al op een Waals stoeleke bij de eigenaars van de wagen.. Het was in eerste instantie niet om aan te zien.. hevig bloedend aan het linkeroog, glasscherven die zich rondom het linkeroog hadden geplant en ook een kleine shock op te merken bij de anders zo levensvreugdige flecha... Er werd door de anderen direct actie ondernomen om de ambulance te bellen.. Deze kwam ietwat later aan en zo blies Flecha zijn aftocht langsheen de achterdeuren van een ambulance... een vriendin werd opgetrommeld om zijn machien te komen ophalen... Toch ook nog even meegeven dat zowel Flecha als alle anderen, prachtig en met veel vriendelijkheid werden opgevangen door de eigenaars van de "verhakkelde" ;o) wagen.. een voorbeeld van hoe Belgen (Vlamingen en Walen) toch in alle omstandigheden met elkaar kunnen leven..


Na dit toch wel hachelijk avontuur, werd dan toch met enige schrik bij de andere tenoren, verder gereden richting de laatste helling van de dag.. Boureng!!.. in de aanloop werd al veelvuldig geschakeld om toch maar even te voelen welk verzet zou genomen worden om Boureng deftig te verteren en eventueel een ultieme jump te doen richting bloementuil... het eerste gedeelte werd "en group" genomen, maar bij het opdraaien was al duidelijk dat VDB, Jurgen en A. Sjleck zich gingen roeren om de overwinning.. Jurgen probeerde A. Sjleck uit zijn kot te lokken, en dat lukte hem ook... maar het uitlokken kwam als een boemerang terug, want A. Sjleck trok door op de grote plaat en reed zo alleen naar zijn derde op rij... Achter A. Sjleck werd dan nog gespurt om de prestige, maar het was nog verrassend F. Sjleck die uit de achterhoede terugkwam en met de hoogste ereplaats ging lopen, voor VDB en Jurgen.. Gilbert werd nog knap 5de ;o) en toont hiermee dat de vormcurve zich naar boven begint te tonen.. Door de afwezigheid van nieuwbakken ploegmaat bij de Leopards, Rosseler, schuift de andere Leopard een plaatske op.. maar top 3 blijft wel Leopard"achtig"... ;o))


Bij het natje en het droogje in het clublokaal "De Presse" werd nog even nagekaart omtrent het avontuur van Flecha en werd dan ook al es telefonisch contact gezocht met hem... die kwam met het goeie nieuws dat niks was gebroken, maar werd wel "VIJFTIEN" keer gehecht langsheen het oog... inderdaad, jullie lezen het goed, "langsheen" het oog.. toch een blijk van redelijk veel geluk, want het kon erger geweest zijn.. maar kom, we kunnen er al een grapke over maken.. vanaf nu gaat Flecha door het leven als Antoon "Scarface" Flecha.. ;o)Terug