De Trudy's Cycling Team

26/06/2011: RonquièresParcours: Geraardsbergen-Viane-Marq-Hove-Rebecq-Virginal-Ronqui|egrave;res-Steenkerke-Bever-Geraardsbergen

Afstand: 94 km

Gemiddelde: 25,4 km/h

Hoogtemeters: 824 m


Voor de specialrit naar Ronquieres waren er 4 Trudy's(Flecha,VDB,Spartacus en F.Sjleck) en twee elite zonder contract ( Bury en Gerry) paraat. Dat het geen gezondheidswandeling ging worden, was op voorhand geweten.Vooral Spartacus vreesde de afstand, na 2 weken van inactiviteit.


Vol goede moed vertrokken we richting eerste klim van de dag, de Resteleustraat. Langs Viane en Bever ging het richting Mark, het tempo werd bepaald door de sterke mannen, ( Gerry en F. Sjelck). VDB en Spartacus lieten zich achteraan meedrijven met de groep, voor Spartacus zat er niet meer in en VDB spaarde de krachten voor wat komen zou. Tot in Rebecq ging het steeds op en af, in Rebecq centrum moesten we even van het parcours afwijken voor de plaatselijke jaarmarkt. Dit had tot gevolg, een extra klimmetje. Daar bewees Gerry dat zijn intensieve trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt. Na Rebecq ging het meteen via een langere klim naar Virginal toe, daar kreeg Spartacus het moeilijk om de groep bij te houden, hij probeerde zijn eigen tempo zoeken. Voor Flecha ging het ook even te snel. Boven werd er netjes op iedereen gewacht. Na een steile en spectaculaire afdaling kwamen we uit in...een bosdreef...iedereen kwam heelhuids en zonder pech door het bospad.


We bleven verder rijden langs rustige baantjes, aangekomen op het jaagpad, richting Ronquiers, kreeg Flecha af te rekenen met een lekke band. Het vervangen ging snel, nu nog het oppompen en dan gebeurde het...pafff, en nieje niet den diene van op vtm maar wel Flecha die was vergeten om het stuk glas uit zijn buitenband te halen.


Na het nodige gevloek, konden we onze weg verderzetten. Onze Flecha had ons gewaarschuwd voor de klim van Charly Bois. Aan de voet van de beklimming zetten Flecha en Spartacus opzij om de gevleugelde klimmers hun ding te laten doen. Echt steil wordt de klim nooit, maar het duurt wel eventjes voor je de eigenlijk top hebt bereikt. Na de klim ging het in dalende lijn richting Steenkerke, vandaaruit werd het parcours toch weer iets grilliger. We kwamen ook al aan km 70 van de rit en dit was blijkbaar het moment voor de benen van Spartacus om er de brui aan te geven. Er stond hem maar één ding te doen, de automatische piloot inschakelen en hopelijk aankomen op de Markt. Op de vlakke stukken was het nog net mogelijk om in de wielen te blijven, maar bij vluchtheuvels had hij het moeilijk. Het waren vooral F.Sjleck,Gerry en VDB die het tempo bepaalden.


Door een kleine parcourswijziging op de terugweg, lag de aankomststreep net als vorige week boven op de Brusselstraat. Voor F. Sjleck dan ook de kans op revanche. Spartacus kon hem nog net een schouderklopje geven, en weg waren ze. Flecha wachtte niet en probeerde van ver weg te gaan, F. Sjleck liet zich meeslepen, gevolgd door de anderen, F. dreigde iets te vroeg op kop te komen, door het parkeren van Flecha. VDB en Benoni moesten ook de rol lossen. F. Sjleck hield goed stand, het was enkel Elite z/c Gerry die hem kon remonteren. Aangezien Gerry niet wordt opgenomen in het Trudyklassement, een eerste ritzege voor de F. Sjleck.


Na afloop van de rit werden we opgewacht door Valverde, na nieuwe nachtelijke uitspattingen was het hem nie gelukt om zijn fiets te vinden voor 8uJ, hij compenseerde dit door ons te voorzien van een tripken en een bouletteken. ( Maar vergeet wel mijn brood) Ook nog dank aan parcoursbouwer Flecha, het was een prachtige omloop (op twee dreefkesna), rustige wegen met heel weinig verkeer.Terug