De Trudy's Cycling Team

03/07/2011: SteenkerkeParcours: Geraardsbergen-Overboelaere-Lessen-Bever-Silly-Steenkerke-Herne-Viane-Geraardsbergen

Afstand: 75 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 498 m


Voor onze zondagse uitstap waren zes Trudy's paraat en één elite z/c Benoni. Vandaag was voorzien om richting parcours van de Brabants pijl te trekken. Althans dit was toch de bedoeling, maar bij aankomst op de markt zag Spartacus dat zijn gps machine de opgeslagen route was kwijtgespeeld. De zaterdagavond nog een update gedaan en blijkbaar was de route uit de gps gezwierd. Het vertrek werd ook nog met 15minuten vertraagd door materiaalpech bij Valverde, eerst lekke band, dan kilometerteller tussen het wiel en we waren nog maar in de Buizemontstraat....dat beloofde voor het vervolg. De rit werd een improvisatie door het pajottenland en de waalse baantjes. Via Overboelaere, ging het richting Lessen. Toen we richting Ghoy wilden afslaan, krijg Valverde...jawel opnieuw hem, af te rekenen met een nieuwe lekke band. Hij had al zijn voorraad banden de laatste weken er al doorgejast, gelukkig krijg hij hulp van de concurrentie. Na het oponthoud konden we onze weg verderzetten, op het eerste stukje vals plat was duidelijk dat de coming-man van de laatste weken, VDB, niet over de beste benen beschikte. Hij had deze week enkele looptrainingen gedaan en dat liet zijn sporen na. Hij had het moeilijk om het tempo te volgen. We kwamen ook voorbij aan de "beruchte wagen" van Flecha, die er opnieuw al stond te blinken.


Verder reden we richting Silly, daar werd een plaatstelijk rondje gereden, bij het verlaten van Silly moest er een stukje steenweg worden genomen, amai wat was dat allemaal, er moesten kamikazestreken worden uitgehaald om alle putten,stenen,borduren,....op het fietspad te ontwijken. In Edingen aangekomen was het even zoeken om deze stad te verlaten, door een plaatselijke jaarmarkt, stonden er zevenendertig omleidingsborden, maar geen enkele richting de Vlaanders. We bolden voorzichtig door de Waalse menigte en vonden een uitweg richting Geraardsbergen. In Herne werd er overleg gepleegd waar we "den arrivee" zouden laten plaatsvinden, na enig overleg, waar er bijna klappen vielen tussen ons scheidsrechterduo Het was beslist, Monte Schillebeek zou het worden.


In de kouter tussen Galmaarden en Viane muisden de gebroeders Sjleck er op hun kousevoeten vanonder. Spartacus en Rosseler hadden al veel kopwerk verricht en lieten het kopwerk aan Valverde over, maar deze had weinig zin om het gatje dicht te rijden, hij liet het tempo zelfs zakken tot 20km/u. Dit was voor Benoni het teken om de achtervolging in te zetten, hij zette zich op kop en tegen 40km/u werd de achtervolging ingezet, Spartacus moest zich in alle bochten wringen om de wielen te houden. Ter hoogte van het Vianeplein was de groep weer compleet.


In de Heuvelstraat probeerde F. Sjleck op de verrassing te spelen, maar het was Valverde die reageerde, hij bracht de volledige groep terug. Hij probeerde meteen door te zetten, maar dit was wat te hoog gegrepen. Het werd een steekspel van aanvallen in de laatste kilometer, blijkbaar was de spectaculairste deze van Rosseler, ze draagde drie meter verJ, ik ken dat gevoel. Het waren de Sjlecks die de goeie versnelling inzetten, iedereen moest passen, Frank won de rit voor Andy, gevolgd door Rosseler, die een leeggereden Valverde nog klopte voor het podium.Terug