De Trudy's Cycling Team

10/07/2011: Trudy Flandrien ClassicParcours: Geraardsbergen - Vloesberg - Ronse - Melden - Zegelsem - Brakel - Everbeek - Geraardsbergen

Heuvels:Hotondberg,Paterberg,Koppenberg,Steenbeekdries,Eikenberg,Berg Stene,Leberg,Berendries,Ten Bosse,Fayte, Sannaberg

Afstand: 80 km

Gemiddelde: 24,5 km/h

Hoogtemeters: 904 m


Daags voor de Vlaamse Feestdag, stond voor de Trudyanen, de tweede editie van de Trudy's Flandrien Classic op het programma. Het startblad telde 10 deelnemers, 8 Trudy's en de elite z/c Timmy en Ingmar. Het parcours slingerde door het hart van de Vlaamse Ardennen, met maar liefst 11 kuitenbijters. De winnaar van de rit mag dan ook niet voor niets een jaar door het leven gaan als "Beste Trudy Flandrien". Kortom het is een ritje waar heel wat eer op het spel staat.


Van bij de start werd het tempo vrij hoog gehouden, op de smalle baantjes kon je dan maar ook beter vooraan in de groep blijven. Tot in Vloesberg, bleef alles windstil, niemand had zin om al vroeg een "cartouchken" te verschieten. Het was dan ook nog het moment om een babbeltje te slaan en bij de concurrenten eens te polsen of de benen in orde waren en eventueel de tacktiek te weten te komen.


In Ronse kwam het eerste opwarmertje, de Hotond, ook daar nog niet echt veel beweging. Toch werd daar al duidelijk dat The Boss niet aan zijn makkelijkste rit was begonnen. Na de afdaling van de Hotond, werd het menens met de beklimming van de Paterberg, Rosseler nam het commando van aan de voet en kwam als eerste boven, voor de Sjlecks. Boven op de Paterberg, ook de eerste(en enige) opgave van de dag...... "abandon The Boss", hij zag het niet meer zitten na 35km wedstrijd, zijn karakter had hij blijkbaar niet meegenomen vandaag.


Na de Paterberg volgde de voor velen gevreesde Koppenberg, maar deze kende geen problemen voor de Trudy's, iedereen kwam goed boven,al dien ik toch te vermelden dat het een "beest" blijft. In de afdaling was er even tijd om nieuwe krachten op te doen, nadien volgde het Flecha moment van de dag, op zijn kasseien van de Steenbeekdries gaf hij er dan ook een serieuze lap op, Rosseler probeerde te volgen, maar deze zijne velo rammelde bijna uit elkaar. De drie punten voor de bergprijs waren dan ook voor Flecha. Nadien volgden de Eikenberg, Berg Stene en Leberg, telkens waren het de Sjlecks die als eerste bovenkwamen, gevolgd door VDB en Ingmar.


Ook op de Berendries en Ten Bosse was het duidelijk dat er maar twee favorieren waren voor de ritzege, het zou Andy of Frank worden. Enkel materiaalpech zou daar nog een stokje kunnen voorsteken of zou VDB voor de verrassing kunnen zorgen? Door een manifestatie kon de aankomst dit jaar niet op de Muur plaatsvinden, maar het alternatief mocht er zijn, de lang rechte lijn naar de Sannaberg. Wat iedereen verwachtte, gebeurde ook Flecha plaatste in de aanloop naar de Sannaberg zijn versnelling, VDB ging mee en hoopte dat hij met Flecha tot halfweg Sanaberg geraakte om zo de ritzege mee te nemen. Een nerveuze F. Sjleck moest door Spartacus even tot kalmte gebracht worden, Spartacus en Rosseler reden tempo om het gat op de leiders niet te groot te laten worden. Aan de voet trokken de brothers er samen vandoor, Flecha die had problemen met de ketting, net als Rosseler, beiden moesten even voet aan de grond zetten. Voor Gilbert ging het licht volledig uit, geplaagd door krampen, moest hij halfweg Sannaberg even stretchen. Ondertussen won Andy de sprint voor Frank en een moegestreden VDB.


Bergklassement

1. F. Sjleck

2. A. Sjleck

3. Rosseler

4. Flecha

5. VDB

6. Ingmar


Alweer een mooie klassieker, die verreden werd in een opperbeste sfeer en dat is toch het plezante aan deze groep. Nog even meegeven dat Flecha in de Buizemontstraat het veren van verkeerspaaltjes wou uittesten, conclusie....alles ok met de paaltjes en ook met Flecha, die even het asfalt opzocht, gelukkig zonder erg.Terug