De Trudy's Cycling Team

17/07/2011: Mont-Saint-AubertParcours: Geraardsbergen - Vloesberg - Grand Monchau - Cordes - Velain - Frasnes - Lessen - Geraardsbergen

Afstand: 80 km

Gemiddelde: 25,8 km/h

Hoogtemeters: 612 m


Na de Vlaamse ardennen vorige week, was het nu de beurt aan een gedeelte van Pays des Collines. Mont Saint-Aubert was het keerpunt van de rit. Althans dit was de bedoeling,maar later meer daarover.


Er kwamen 9 Trudy's aan de start en één Elite z/c(Gerry). Er was de voorbije week al heel wat hemelwater naar beneden gekomen en ook voor vandaag waren de voorspellingen niet al te goed. Regen en wind zouden getrotseerd moeten worden. Van het eerste was er bij het vertrek geen sprake, de wind daarintegen was meer dan op de afspraak. Het was F.Sljeck die het kopwerk richting Vloesberg op zich nam en hij hield er dan ook stevig het tempo in, iedereen vroeg zich af of hij dit tempo lang ging aanhouden.


Bij het opdraaien naar de klim in Grand Monchau gingen Valverde en A; Sljeck het tempo opdrijven, maar halfweg stond de volledige groep stil, VDB die 2 kilometer eerder nog maar was lekgereden, kreeg opnieuw met pech af te rekenen. Bij het herstellen werd de "sjepappe" ook nog eens uit de band gesnokt. VDB werd er moedeloos van, maar hij zou er later nog kracht uitputten. Door de herstellingen waren we al snel een 25 minuten kwijt. De wind kwam steeds harder opzetten en zou tot het keerpunt stevig in het nadeel blazen. In Velain werd besloten om iets vroeger terug te keren.


Het begon nu ook met regenen, op een bepaald moment reden alle Trudy's alleen te beuken tegen de wind, iedereen werd op het kantje gezet en moest individueel het gaatje op zijn voorligger dichten. Dit koste bij sommigen dan ook heel wat krachten. Aangekomen in Frasnes werd de wind eindelijk onze bondgenoot, op de klim door het bos van Frasnes, waren het opnieuw A. Sljeck en Valverde die het commando voerden, Valverde imponeerde op het buitenblad, Andy wou niet onder doen. Voor Spartacus ging het even te snel en moest de groep loslaten. Boven kwam alles samen en met de wind in het "poepken" werd er serieus doorgevlamd. Tot in Lessen ging het kilometertellertje niet meer onder de 35km/u, voor sterke beer Flecha nog nie snel genoeg en hij snokte nog even door, de groep brak in twee stukken.


Bij het rond punt in Lessen wachtte de eerste groep, vandaaruit ging het snel richting onze traditionele aankomst op Beauraing. In de aanloop ernaartoe speelde, ook zoals gewoonlijk, Flecha op de verrassing. A. Sjleck counterde met Valverde in het wiel. El Pistoleiro reed met Spartacus het gaatje dicht net voor de klim begon. Net voorbij de voet, moest Spartacus de leiders laten gaan. Het zou een duel worden tussen VDB,A.Sjleck,El Pistoleiro en Valverde. Bij het opdraaien naar het laatste stuk plaatste Valverde zijn ultieme versnelling, VDB en El Pistoleiro moesten passen, A. Sjleck kon nog aanpikken maar moest de zege toch aan een sterke Valverde laten.Terug