De Trudy's Cycling Team

24/07/2011: RebecqParcours: Geraardsbergen - Bever - Marcq - Edingen - Rebecq - Petit Enghien - Herne - Galmaarden - Geraardsbergen

Afstand: 62 km

Gemiddelde: 26,8 km/h

Hoogtemeters: 451 m


Zes Trudy's aan de start voor de overgangsrit richting Rebecq. Het parcours van vandaag stond in het roadboek als vrij vlak geklasseerd. Toch was er opnieuw een stevige noordwestenwind paraat. Aangezien de afstand voor iedereen perfect haalbaar was, startten alle Trudy's met ambities voor een ritzege of toch een podiumplaats. Onmiddellijk bij de start was er al de beklimming van de cote du Resteleu, niets noemenswaardig te melden op de top. Voor VDB, was het een korte nacht geweest en dat liet in het begin van de rit dan ook zijn sporen na. In Bever moest hij even de rol lossen, maar op karakter kwam hij weer aansluiten. Tot aan het keerpunt in Rebecq hadden we de wind meestal in het voordeel en bereikten Rebecq dan ook met een gemiddelde van bijna 28km/u.


Ondertussen wordt het stilaan duidelijk dat Gilbert zijn motivatie heeft teruggevonden en nog wil pieken in het najaar. Vandaag stak hij dit ook niet weg, hij heeft de groep meerdere kilometers op sleeptouw genomen, hij wou zijn concurrenten stilletjes uitpersen. Dit was natuurlijk buiten de ervaring van Spartacus en Flecha gerekend. Het stuk tussen Galmaarden en Moerbeke, blies de wind serieus in het nadeel, Gilbert hield het tempo hoog, hij vroeg om over te nemen, maar iedereen bleef mooi in het wiel zitten om het bordjen van de Phille leeg te eten, hij probeerde nog eens door te vertragen, maar het enige wat hij van achter hem te horen kreeg was: " gommer,gommer,gommer" (voor de niet Giebaargeneirs: gommer = doe maar verder, ga maar ). Bij het opdraaien van de Koppenhollestraat nam A. Sjleck enkel meters op de groep, met in het achterhoofd de wind op de aankomstrook (Brusselstraat), hield hij de benen stil.


We draaidden de Brusselstraat op met de voltallige groep, Flecha(wie andersJ) zette het gashendeltje volledig open, A. Sjleck kon makkelijk aanpikken en ging vlot over Flecha, wat hem een nieuwe zege opleverde. Proficiat. Flecha kon stand houden voor de tweede plaats. Het spannendste duel was de strijd om de laatste podiumplaats. VDB reed zijn tempo, in het wiel gevolgd door Spartacus en Gilbert. The Boss moest afhaken. Voor Spartacus en Gilbert was het wachten op het juiste moment, VDB schakelde een tandje terug, meteen het sein voor Spartacus om de aanval in te zetten, hij kreeg twintig meter, maar VDB reed de ziel uit zijn lijf, nog 150 meter tot de top, Spartacus kon het grote verzet niet meer rondkrijgen en moest terugschakelen, VDB versnelde nog en op 100 meter van de top ging hij op en over Spartacus, die ook nog een ultieme jump van Gilbert niet meer kon beantwoorden.


Een korte maar explosieve rit werd nog druk nabesproken in de Presse. Ook werd er al vooruitgeblikt naar de rit van volgende week, na de kortste rit deze week, staat volgende week de langste onderneming van het jaar op het programma: Geraardsbergen - Roubaix - Geraardsbergen goed voor 125km. Omdat het voor iedereen een uitdaging is om deze afstand te overbruggen, zal er geen aankomststrook voorzien zijn.( al droomt Spartacus van nog eens alleen op de piste op te draaienJ), Het is de bedoeling om "au grand complet" op de markt te geraken. Na de rit wordt er voor de vooringeschreven Trudy's een hapje aangeboden door Linda en Taaf. Voor deze rit hebben we ook het gezelschap van een volgauto, met niemand minder dan Michel "Hilaire Vanderschueren" achter het stuur en zijn compagnon is Theo " Polle Debaerdemaeker".Terug