De Trudy's Cycling Team

21/08/2011: KasteeltochtenParcours: Idegem-Schendelbeke-Onkerzele-Geraardsbergen-Overboelare-Moerbeke-Deux Acren-Lessenbos-Bassilly-Silly-Thoricourt-Lombise-Silly-Bever-Geraardsbergen

Afstand: 80 km

Gemiddelde: 28,2 km/h

Hoogtemeters:


Onder een bewolkte hemel stonden om 8 uur 2 Trudy's (Schleck A. en El Pistolero) klaar aan het lokaal om de Idegemse Kasteeltochten te rijden. Er werd tot 8.05u gewacht op versterking maar die kwam er niet. (of toch niet direct, later daar meer over)


Beide trudy's vertrokken dus aan een licht tempo richting inschrijving in Idegem. Na de inschrijving werden we aan de parking opgewacht door de elite-renners van De Roeve. Daar werd door "Roeksken" de opmerking gemaakt van : "DIE 2 GOEIE ZIJN DAAR OOK WEER" ! Dit gaf ons natuurlijk direct vleugels. Vleugels die bij El Pistolero direct geknipt werden bij de beklimming van de Côte d'Onkerzele (Onkerzelestraat). Daar werd E.P. achtergelaten door A. Schleck en tevens voorbijgereden door de Palingrijders van Aspelare. Dit onder het tempo van Tommy V.D. Pontseele. E.P. stond dus letterlijk stil en dit zou de ganse dag zo zijn. Andy S. ging vlot mee naar boven. Hij had duidelijk nen sterken dag ! Via de Guilleminlaan en de Hoge Buizemont kwamen we aan de afdaling van de Schillebeekstraat. Daar werden we voorbijgereden door de "snelheidsduivels" van De Roeve. Alles zat op een lint. De 2 trudy's moesten hun stuur stevig vasthouden of ze werden van hun fiets geslingerd. (Niet te doen) Wijselijk hebben we ze dan ook laten rijden. Gekomen in Deux-Acren zagen we in de achtergrond dat een groepje ons naderde. Blijkbaar was het de B-ploeg van De Roeve. Deze groep zou tot aan de bevoorrading onze bondgenoten zijn. Via Lessenbos ging het richting Bassilly waar we op een gegeven moment links afsloegen. Daar wachtte ons een stuk vals plat. Het moment van Schleck A. om zijn goeje conditie te demonstreren. Hij zette zich aan kop en reed de ganse groep aan flarden. Hij ging zo hevig te keer dat hij boven links afsloeg i.p.v. rechtdoor te rijden. E.P. riep nog maar helaas. Onze Andy S. had na enkele honderden meters door dat hij verkeerd was maar ondertussen was de groep al terug samen en reden een stevig tempo. Schleck begon dus aan een achtervolging (of tijdrit) van 10 km langs draaiende, smalle weggetjes. In Graty kon hij terug aansluiten bij de groep of wat er nog van overschoot. E.P. zag dat Schleck vrij diep in zijn krachtenarsenaal getast had maar bij de laatste beklimming (Rue du Noir Jambon) voor de bevoorrading reed Andy terug gezwind (en alleen) naar boven. Ondertussen was het zonnetje er ook al doorgekomen. Direct gingen de truitjes volledig open. Aan de bevoorrading te Lombise werden de nodige caloriën opgedaan.


Terug vertrokken dachten onze 2 Trudy's dat de B-ploeg van De Roeve ook gingen vertrekken maar die lieten het voor de verdere rit volledig afweten. Met de wind in het voordeel reden we met een 4-tal richting Silly-Bassilly-Bever en Viane. De kilometerteller toonde constant boven de 35 km/h aan. Dit was vooral te danken aan Andy Schleck en een ex-lid van De Roeve. Voor we het door hadden, waren we al aangekomen in Viane. Daar vond E.P. dat zijn kalvarietocht welletjes was geweest en beide Trudy's reden dan ook rustig via de Heuvelstraat en de Schillebeekstraat richting het lokaal. Op de beklimming van de Schillebeek moest E.P. andermaal Schleck A. laten gaan. De dagoverwinning was dus duidelijk voor den Andy.


In het lokaal aangekomen werden we door de serveuze van dienst "Ingrid" opgewacht op het terras waar ze voor ons een tafeltje voorbehouden had. Onze sponsors, Eddy (DJK Keukens) en Peggy (Hairjoker) waren ook van de partij. Na een half uurtje kwamen dan nog 2 Trudy's aangestormd richting lokaal. De eerste was onze Christian die zijn rit naar Ath (45 km) had afgehaspeld. De andere cowboy van de Trudy's was onze Valverde. Die was deze morgen even na 8.05u gearriveerd aan het lokaal maar E.P. en Schleck A. waren al gaan vliegen. Valverde had dan ook een solo-rit van 70 km afgewerkt. Maar voor iedereen geld dezelfde regel : vertrek om 8 uur. Onder een stralend zonnetje werd dan ook nog de mogelijke tactiek voor de komende tijdrit onder de loepe genomen. Resultaat ziet u komende zaterdag.
Terug