De Trudy's Cycling Team

11/09/2011: NinoveParcours: Geraardsbergen - Flobecq - Opbrakel - Lierde - Ophasselt - Ninove - Pollare - Zandbergen - Geraardsbergen

Afstand: 63 km

Gemiddelde: 26,8 km/h

Hoogtemeters: 430 m


Het einde van het seizoen is in aantocht en dit is te merken aan de opkomst van de Trudy's. Traditioneel is september de maand waarin het klassement vaste vorm begint te krijgen, ook dit jaar is dit het geval. De titelstrijd is nog volop aan de gang, het zal een familiestrijd worden de komende weken. Voor het derde podiumplaatsje zijn er ook nog twee kandidaten. Vijf starters, het duo Sjleck-Spartacus die voor de titel strijden, El Pistoleiro-Rosseler die voor het derde trapje strijden en een moedige F. Sjleck, die na een avondwedstrijd op La Louvière toch maar mooi aan de start stond en daarmee zijn plaats in het klassement veilig stelt.


De rit ging richting Flobecq, het waren El Pistoleiro en A.Sjlek die het tempo bepaalden en dit ook voor de rest van de rit zouden doen. Voor A. Sjleck was het de laatste test richting Gentlemen koers in Viane volgend weekend. Hij legde dan ook een hoog tempo op. Voor F.Sjleck en Spartacus stond de deur al vrij vlug open. Rosseler kon het eerste gedeelte nog aardig mee met het duo.


Bij de beklimming van Pollareberg, trok Sjleck alle registers open, EP blijf wel nog op het wiel, maar moest boven toch een metertje prijsgeven, voor de anderen was het harken tot boven. Tijdens de afdaling tot Zandbergen kon iedereen even de reserves aanvullen om de finale aan te vatten. Op de kasseien van Grimminge achtte A. Sjleck zijn moment gekomen, hij versnelde, EP twijfelde even en de vogel was gaan vliegen. EP probeerde nog de bakens te verzetten, maar had aan het trio in zijn wiel weinig steun. Het was van wel willen, maar niet meer kunnen. EP blijf dan maar zelf het tempo bepalen, in de hoop dat A. Sjleck nog een inzinking zou krijgen tijdens de beklimming van de Onkerzelestraat. Dit zou niet het geval zijn, A.Sjelck kwam als eerste boven voor EP en F. Sjleck.
Terug