De Trudy's Cycling Team

26/09/2011: Kort ritje + protestmarsParcours: Geraardsbergen - Onkerzele - Moerbeke - Deux-Acren - Lessen - Isières - Ghoy - Geraardsbergen

Afstand: 53 km

Gemiddelde: 27,7 km/h

Hoogtemeters: 238 m


De voorlaatste rit stond in het teken van de protestmars voor het weglaten van onze Muur in de RVV. Zoals de laatste weken wel meestal het geval is, slechts 5 Trudy's aan de start, die nog het gezelschap kregen van Gerry. Aangezien we tijdig terug op de markt moesten zijn, werd de rit beperkt tot 50km. Van bij het vertrek werd het tempo flink de hoogte ingejaagd, dit zou niet meer veranderen gedurende de volledige rit. Gilbert had in het begin wat last van partybenen, maar kwam er snel door. Voor Spartacus was het D-day vandaag, indien hij de eerste 15km kon overleven was de titel een feit. Hij kreeg die kilometers zeker niet cadeau, een drietal keer moest hij zich tussen zijn kader wringen om het tempo te volgen. Hij kreeg de steun van ploegmaat Rosseler om de schade te beperken. Vooraan waren het A.Sjleck en Gerry die stevig doortrokken, het kilometertellertje zakte nooit onder de 30km/u.


Net voor het binnenrijden van Isières kon Spartacus de handen in de lucht gooien, de titel was binnen. De resterende kilometers waren zeker geen triomftocht, het was harken om de snelheidstrein: El Pistoleiro - A.Sjleck - Gerry te volgen, wat zijn het toch sterke beren.


Net voor het binnenrijden van Geraardsbergen werd het dan iets rustiger en kon iedereen wat op adem komen. Op de markt werden we opgewacht door een doodzieke Valverde,Chavanel en ook Flecha kwam de groep vervolledigen om mee op te stappen in de protestmars. Bij de masters was vandaag ook de kampioen gekend, het is Christiaan die met de bloemen gaat lopen. Hij heeft er zijn beste seizoen in jaren opzitten. De president is een verdienstelijke tweede.


Bij de elitetroepen is de titel dus voor Spartcus, hij haalde het voor A.Sjleck die strand op 55km van het goud, Rosseler wipte in de laatste ritten nog over de geblesseerde Flecha en gaat met brons lopen. Ook El Pistoleiro laat zijn landgenoot nog achter zich.Terug