De Trudy's Cycling Team

04/03/2012: AaigemAfstand: 60 km

Gemiddelde: 25 km/h

Hoogtemeters: 402 m


Na een lange winterslaap was de tijd gekomen voor het Trudy's Cycling Team om het stuur opnieuw vast te nemen. Voor sommigen is het nog zoeken naar de conditie, anderen staan dan weer al een stapje verder.


Zeven Trudy's op het startblad voor de opening van het seizoen. De afwezigen: Valverde=drank en feesten, F.Sjleck= fluitenieren, VDB= voetbal, The Boss= één of ander schot gaan geven.


De eerste rit bracht ons richting Aaigem, niet superlastig, maar toch steeds op en af. Na de nodige fotoreportages aan het vertrek en het even wachten op de nieuwkomers, die er uiteindelijk niet waren, konden we onze bolides laten bollen. Via het industriepark ging het richting Schendelbeke . In Ophasselt stond de eerste hindernis van het seizoen op het programma, de Gapenberg. In dalende lijn ging het naar Steenhuize, het lang oplopende stuk bracht ons in Sint-Lievens-Esse, toen ging het gedurende een 20km steeds op en af, draaien en keren. Het laatste opstakel van het eerste gedeelte van de rit was Hekelgemberg, het tempo werd aangegeven door La Machine en A. Sjleck. Voor Flecha en Spartacus ging het even te snel. Nu kwam er een tussenstuk waar de batterijen even konden opgeladen worden. Net toen ondergetekende zijn bevoorradingszakje ging uithalen, had Flecha een ingeving om in de afdaling het gashendeltje eens open te zetten. Bij het binnenrijden van Liedekerke werd de riem er even afgegooid.


Na de doortocht in Ninove centrum, zette El Pistoleiro zich op kop van de groep en legde er de pees op tot in Zandbergen. Iedereen zat al met zijn gedachten bij de slotklim. Voor Spartacus en Flecha ging het even te snel, Flecha probeerde hen nog te terug te brengen, maar kon op weinig hulp rekenen van Spartacus, deze was nog niet vergeten dat Flecha de reden was van het missen van zijn diner.


In de Bosstraat kwam alles weer samen, maar meteen werd het tempo de hoogte ingejaagd, voor Spartacus was dit meteen het genadeschot, Flecha en Gilbert spartelden nog wat tegen, maar ook zij moesten de rol lossen. Net voor de slotklim krijg La Machine af te rekenen met een lekke band. De Brusselstraat werd dan ook geneutraliseerd afgewerkt.


Kort samengevat mooi, maar niet te onderschatten eerste rit. A.Sjleck, El Pistoleiro en Monforken zijn al goed. La Machine en Gilbert moeten nog wat bijschaven. Flecha komt na zijn lange blessure nog wat punch te kort en voor Spartacus is maart nog volle voorbereiding.


Volgende week eerste test op de Muur dit jaar met de Muurchallenge. Vertrek 8U45 Presse.SpartacusTerug